Адвокат Констатин Симеонов: Гайтански няма как да подбуди главния изпълнителен директор да извърши такова присвояване

  • 16 август 2024 18:40

  • 1374
  • 4
Адвокат Констатин Симеонов: Гайтански няма как да подбуди главния изпълнителен директор да извърши такова присвояване
© bulphoto (архив)

"Истината е, че Румен Гайтански вчера сутринта се свърза с разследващите инспектори от Комисията за ПК и се уговори със съответния разследващ инспектор в комисията да се яви вчера следобед в 14.30. Заедно с колегата Красимир Донков, отидоха в комисията и бяха върнати от входа с уговорката да се явят днес в 15.00 часа. Това всичко е описано, има съответните телефонни разговори и днес заедно с колегата Донков Румен Гайтански се е явил в Комсията за ПК, за да се извършат следствени действия предявяване на постановление за привличане в качеството на обвиняем с дата вчера". Това заяви пред БНТ адвокатът на Румен Гайтански-Вълка Констатин Симеонов.

"Абсолютно не може да се разбере такова обвинение, защото той няма как да подбуди главния изпълнителен директор да извърши такова присвояване", беше категоричен адвокатът на Вълка.

По думите му "Делян Пеевски ръководи прокуратурата на ръчен режим и командва какво да се случва". "Очевидно това му е необходимо в борбата вътре в ДПС", добави той.

Вълка се предаде доброволно

"Ма, това не е проблем на Румен Гайтански - това е проблем на банката", заяви адвокатът на Вълка. "Аз ако отида в банката и поискам кредит, докато не представя обезпечение, няма да ми дадат нищо - нали така? Кой решава въпросът дали да бъде отпуснат кредит? Румен Гайтански ли? Той няма нищо общо с ББР. Това го решава банката и понеже експозицията е голяма - подписите за отпускане са поне 5, не е само Стоян Мавродиев", коментира защитникът.

А кои са другите?

Другите изпълнителни директори на банката и част от Надзорния съвет.

Адвокат Константин Симеонов уточни, че е направен разпит и му е връчено постановление за задържане до 72 часа за внасяне на искане в съда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1374 4

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...баба гицка вкарвам си го в анала МЍРОСЛАВ БЛ

2024.08.16 | 20:38

4
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево, на 49 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21
Снежко Снежев

2024.08.16 | 19:30

3
Майчицата ти адвокатска... лигава и мазна, свещички да си купуваш цял живот с парите на Вълка... да е@а ваш'та маминка измекярска!

2024.08.16 | 19:24

2
С едни милиони да разделят изобщо няма как.....
баба гицка

2024.08.16 | 18:55

1
плъховете първи напускат

Добави коментар

Водещи новини