Радев: Борбата за върховенството на правото е борба за начина, по който да се развива България

  • 20 юни 2024 18:27

  • 406
  • 5
Радев: Борбата за върховенството на правото е борба за начина, по който да се развива България
© Президентство

Борбата за върховенството на правото е борба за начина, по който да се развива България. Тя е дълг на всяка отговорна институция, на професионалната юридическа общност и на обществото.

Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с представители на Съюза на съдиите в България, която се проведе днес на „Дондуков“ 2 по инициатива на професионалната организация.

По време на срещата от Съюза на съдиите поставиха редица въпроси, свързани с реформата в системата на правосъдието, начините, по които се определя кадровото развитие на магистратите и ефективното взаимодействие между институциите.  Президентът подчерта необходимостта от връщането на общественото внимание върху значението на реформата в българското правосъдие и изрази съжаление, че в 49-то Народно събрание темата беше използвана като параван за прокарването на различни спорни промени в Конституцията. 

Президентът Радев се срещна с млади художници в президентската институция

Ефективността на разследванията и проверките във връзка с мрежата за влияние на  Мартин Божанов-Нотариуса е показател за състоянието на системата на правосъдието, бе общата позиция на участниците в срещата. Президентът Радев припомни, че многократно е поставял въпроса за разкриване не само на извършителите на убийството на Божанов, но и на поръчителите и кукловодите, както и на престъпните зависимости между политика и правосъдие. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на напомни и за думите си, че обществото ни или ще разкъса мрежата, в която мафията го е оплела, или тази мрежа ще задуши държавата. Обща бе и позицията, че прекратяването на дейността на временната комисия за проверка на дейността на Мартин Божанов в предишното Народно събрание, не трябва да води до отслабване на обществения натиск и на институционалните усилия за разкриването на този ключов за бъдещето на българското правосъдие случай, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
406 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.06.21 | 00:23

5
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

2024.06.20 | 19:59

4
Респект към партия величие!

2024.06.20 | 19:59

3
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОПНЕЕ ЗА ВЕЛИЧИЕ!

2024.06.20 | 19:58

2
Българския дух се събуди, роди се Величие!
Пхахахаха

2024.06.20 | 19:36

1
Пак с тия глупости за "правото"? А ако законите са писани от мутри, съдиите са на работа при тях, а в парламента и на Дондуков 2 са им слугите, ко прайм, шапкар ибан?

Добави коментар

Водещи новини