Адриан, убил на пътя Ани и Явор, поиска делото да се гледа по бързата процедура

  • 19 юни 2024 14:08

  • 1015
  • 3
Адриан, убил на пътя Ани и Явор, поиска делото да се гледа по бързата процедура
© Булфото

Адриан Антонов поиска делото срещу него да се разгледа по съкратеното производство, което ще намали размера на присъдата му и делото ще приключи в бърз срок. Това се случи по време на днешното разпоредително заседание по делото за катастрофата от м.г. в София, при която загинаха Ани и Явор, по което Антонов е подсъдим.

„С искането да се проведе съкратено производство Антонов желае да признае изцяло фактите в обвинителния акт“, посочи неговият адвокат Димитър Марковски.

Софийският градски съд прие искането на Антонов. Прокуратурата и адвокатите на близките на загиналите посочиха, че няма законови или процедурни пречки делото да се гледа по съкратената процедура, отбелязва БТА.

Съдебният състав посочи, че следва да се прецени дали днес да продължи делото по съкратената процедура или да бъде отложено за друга дата. От прокуратурата посочиха, че няма пречка съкратената процедура да се проведе непосредствено след края на разпоредителното заседание. Близките на Ани и Явор, както и Антонов заявиха, че желаят съкратеното производство да продължи днес и съдът одобри това искане, като даде ход на съкратеното съдебно следствие.

Майката на загиналата Ани преди делото за катастрофата на бул. Сливница: Ако сме правова държава, трябва да има рестрикции

Катастрофата се случи на столичния бул. „Сливница“ на 8 май 2023 г. Според прокуратурата Антонов е нарушил правилата на движение по пътищата. Той се движел със скорост 106 км/ч (при разрешена максимална скорост 50 км/ч), не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Анна-Мария Милчева (24) и Явор Стоянов (23). Така по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци. 

Преди заседанието близките на Явор и Ани, както и граждани, се събраха пред сградата на съда с искане за справедливост.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1015 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Астор

2024.07.02 | 12:20

3
Делото по"съкратена процедура"... от какъв зор?
Х

2024.06.19 | 14:41

2
Условна и айде пак на пътя да гази

2024.06.19 | 14:37

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини