Съдът: "Пирогов" да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет по казуса "Даная"

  • 18 юни 2024 14:12

  • 548
  • 4
Съдът: "Пирогов" да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет по казуса "Даная"
© Булфото

Болница "Пирогов" е осъдена на последна инстанция да даде подробна информация за заседанието на Медицинския съвет и Съвета по здравни грижи, от което изтече аудиозапис с изказвания и заплахи срещу членове на фондация "Даная". 

Ръководството на болницата трябва да плати и над 1000 лева за разноски по делото, спечелено от майката на Даная Ани Стоянова в Административния съд в Благоевград. 

Информацията за заседанието, проведено на 1 февруари, е поискана по Закона за достъп до обществена информация, съобщава БНР.

Фондация „Даная“ внесе в Министерския съвет искания за спешни реформи в детското здравеопазване

Въпросите, изпратени от фондация "Даная", са 23. Сред тях: дали е обсъждан случаят с починалото преди година в Пирогов момиче, отправяни ли са закани срещу майката Ани Стоянова и срещу Кремена Кунева, отразено ли е това в протокола от заседанието.

Иска се и самият протокол. Присъствали ли са външни лица на заседанието и как участието на началници на клиники и отделения се съвместява с осигуряване на здравето на пациентите, също са сред въпросите. 

Молбата за информация е получила отказ от директора на болницата д-р Валентин Димитров. След съдебното решение той е задължен да отговори на поставените въпроси в 14-дневен срок от уведомяването за това решение.

Сумата от 1010 лева, която "Пирогов" е осъдена да плати, ще бъде дарена за лечение на дете в чужбина, съобщиха от фондация "Даная".  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
548 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.18 | 17:30

4
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto
Обективен

2024.06.18 | 15:20

3
Преставам да се доверявам на Novini.bg!
Обективен

2024.06.18 | 15:12

2
Нали сте уж за независима журналистика! Защо изтривате коментарите ми?
Обективен

2024.06.18 | 15:01

1
ИДИОТСКИ МОДЕРАТОР! ЗАЩО ИЗТРИВАШ КОМЕНТАРА МИ?

Добави коментар

Водещи новини