20 и 17 години затвор за баща и син - германци, убили мъж в Соколово

  • 12 юни 2024 17:05

  • 2154
  • 1
20 и 17 години затвор за баща и син - германци, убили мъж в Соколово
© Bulphoto (архив)

Баща и син – германци, убили свой съгражданин в балчишкото село Соколово, получиха присъди от 20 и 17 години затвор, постанови Варненският апелативен съд. Престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Двамата са задължени да заплатят на наследника на починалия и сумата от 200 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди.

Подсъдимите и жертвата живеели в балчишкото село Соколово и поддържали близки отношения.

Двамата германци, убили свой сънародник, остават в ареста

61-годишният подсъдим Ралф К. поискал съдействие от 59-годишния пострадал за легалното внасяне в България на значителна сума – резултат от извършена от него в Германия финансова измама. Размерът на възнаграждението за това посредничество станал повод за конфликт, съобщават от държавното обвинение.

В двора на къщата си с дървен сап за брадва Ралф нанася поне 8 силни удара в главата на човека, на помощ идва и синът му, който прави 48 пробождания в жертвата с нож.

Впоследствие трупът бива разчленен, а извършителите на убийството разиграват измислен от тях сценарий за отвличане и искане на подкуп от близките на починалия мъж.

Решението на Апелативния съд – Варна може да се обжалва пред ВКС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:40

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини