Обвинения след масово сбиване в Силистра

  • 16 април 2024 09:44

  • 640
  • 0
Обвинения след масово сбиване в Силистра
©

След сблъсък между две лица в неделя в Силистра, прераснал в масово сбиване, двама са задържани за 24 часа, като на един от тях мярката е удължена на 72 часа, а ще бъде поискано и постояннота му задържане под стража. Ще му бъде повдигнато и обвинение по два текста.

Процесуално-следствените действия продължават. Събират се доказателства за ксенофобска проява.

Размяна на нецензурни думи е в началото – напрежението ескалира и се стига до сбиване между две групи лица. Пристигналите на място полицаи разтървават групите и предотвратяват по-нататъшна ескалация. Но пострадалите, младеж под трийсетте и мъж на близо 50 г. са със сцепена вежда и устна, се завръщат на мястото на инцидента с подкрепление от около стотина души. По-късно вече са пред сградата на полицията.

В неделя вечерта ромският лидер Румен Чезаров, дядо на пострадалия младеж, каза за "Хоризонт":

 

"Ще напишем до всички инстанции. Разбрали ли сме се да си тръгнем по каналния ред, да не ги съдим по нашия закон. Нашият закон е много грозен".

Вчера Теодор Желев от Окръжна прокуратура заяви:

"Обвинението, което повдигаме в момента, е по два текста. За причинителя по чл. 325 – втората алинея във връзка с първата – хулигански действия, извършени в условията на изключителна дързост и цинизъм, и за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и по ксенофобски подбуди".

Екипи на Жандармерията патрулираха на територията на Силистра и село Калипетрово с оглед опазването на обществения ред.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
640 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини