Условна присъда и глоба за мъж, застрелял куче

  • 28 август 2012 21:38

  • 2369
  • 9
Условна присъда и глоба за мъж, застрелял куче
©

Мъж от разградското село Брестовене се призна за виновен по обвинение в проява на жестокост към куче и получи от съда в Кубрат условна присъда и глоба.

26-годишният Акиф Халил стрелял срещу две кучета в стопанския двор в родното си село на 19 февруари. Според първоначалната информация животните нападнали човека и той стрелял със законно притежаваната си ловна пушка „Иж 54". Версията за нападението на кучетата обаче явно е отпаднала по време на разследването, защото отсъства в съдебното решение като мотив за стрелбата.

Животните не са били улични, техен собственик е 46-годишен съселянин на Халил. Едното куче получило трайно увреждане на двигателната функция, според медицинската експертиза по делото има пълни фрактури на лакетната и лъчева кости и на двата крайника с множество костни фрактури и счупване на дясно седмо ребро.

Стрелецът признал вината и по второто обвинение, повдигнато срещу него - за това, че носел законно притежаваното си оръжие пушка „Иж 54" открито без да взема мерки за сигурност.

Присъдата, предложена в одобреното от съда споразумение между подсъдимия и държавното обвинение, е 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 2000 лв. глоба. Пушката, с която е ранено кучето, се конфискува в полза на държавата, но картата за членство в ловно-рибарското дружество се връща на Халил с решение на съда.

Съдебната санкция е окончателна и не подлежи на обжалване.

2369 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Aida_v

2012.09.01 | 22:43

9
Похвално усърдие са проявили служителите на Темида!Защо обаче,престъпници виновни за нападения над хора се разхождат на свобода,чакайки евентуално да ги осъдят?У нас май е по-добре да си куче,отколкото човек...
IKL

2012.08.30 | 11:37

8
Както каза Aida_v, престъпници виновни за нападения над хора се разхождат на свобода. За тия псета се плащат луди пари за кастриране и обгрижване и то пари от нас, данъкоплатците. Трябва всеки, който чисти улиците от помияри да бъде възнаграден, а не осъден. Хора умират от различни болеси и дори от глад, а на гадните кучета се дава храна и лекареста за да не умират. Какво правим, къде живеем...
sunny

2012.08.30 | 11:36

7
.....1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 2000 лв. глоба........А някои убиват хора и дори до затвор не се стига...бива бива, ама то това вече никъде го няма

2012.08.30 | 11:36

6
1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок и 2000 лв. глоба. Пушката, с която е ранено кучето, се конфискува в полза на държавата == за някакъв помияр да беше накиснал суха кучешка хвана в евтин антифриз 3 за милиони няма закони за кокошка няма прошка гледах за един циганин, който лежи 3 години в затвор за убит петел нещо собственика не му платил 20 лева надница, а 3 оня убил петела и в затвора

2012.08.30 | 11:36

5
при хората има по големи помияри отколкото при животните
Анти-изрод

2012.08.30 | 11:36

4
Със сигурност има много гадни помияри сред нас! Някои от тях са точно в този форум и говорят за антифриз и за това че трябва да възнаграждаваме убийците на животни. Както е добре известно, всички масови убийци и изроди са измъчвали и убивали животни преди да направят същото с хора. Да пази господ децата ни от такива индивиди като гореспоменатите коментатори.
кротко

2012.08.30 | 11:35

3
проблемът е изцяло човешки.! От къде според вас идват бездомните кучета..??Някой си решил да си вземе куче и след време му писва,бие 2 тояги на животното и айде на улицата.Да ама така не става! 10 години а не условно за тези които изхвърлят кучетата си на улицата!
човек, който обича "животинките", май всъщност мра

2012.08.30 | 11:35

2
Природозащитните изроди, в крайна сметка спечелиха и прецакаха всички хора. Човеконенавистни уроди, истинските човешки същества, дълбоко Ви ненавиждат. Вашата цел е едни "сладки", но кървави пари да си прибере всеки от тия мършелюбци, понеже цялото сранье е за наше добро. Когато човек убие животно, помияр, бездомен пес, това наистина е трагедия. Когато животно, помияр, бездомен пес, убие човек това е статистика. "Природозащитници" истинските хора Ви мразят!

2012.08.29 | 22:56

1
Ти пък какво общо имаш с истинските хора та говориш от тяхно име? Ти си просто един болен загубеняк.

Добави коментар

Водещи новини