Бивш шеф на НСлС : Не съм оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата на Нотариуса

  • 23 март 2024 17:31

  • 5557
  • 3
Бивш шеф на НСлС : Не съм оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата на Нотариуса
© Булфото (архив)

„Не съм голям оптимист дали ще бъде разкрита докрай схемата, по която е действал убитият Мартин Божанов – Нотариуса”. Това заяви бившият директор на Националната следствена служба (НСлС) Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 275


„За всички е ясно, че там има някакви обвързаности, които тези колеги би трябвало да изчистят максимално бързо. Да излезе прокуратурата от устата на хората”, каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Найденов по повод обвиненията между бившата ръководителка на Районната прокуратура на София Невена Зартова и на Градската прокуратура.

По времето на Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност не е имало група „Семейството” в прокуратурата, увери той.

„Най-малкият намек предизвикваше свикване на съвещание сутринта и бърза реакция – защо някъде се говори нещо подобно”, обясни бившият главен прокурор (ноември 2012 – януари 2013 г.). На Прокуратурата е възложено да провери дали има престъпни групи в самата нея и да ги разкрие", каза още той.

Шефът на СДВР: Контактът на полицейския шеф Янев с Нотариуса е бил служебен

Според него в някои моменти се злоупотребява със следствената тайна и нейното опазване има субективен фактор. „За едно производство се представят доказателства, включително и събрани със СРС, по други се отказва да се говори”,  каза Найденов.

Според него човешкият фактор е решаващ при определянето и разкриването на следствената тайна.

За промените в Закона за съдебната власт Найденов каза, че „всичко се опира на това как ще се изпълни”. „Прокуратурата, оставена сама на себе си, ще се възпроизвежда. Прокуратурата работеше по-добре, когато нямаше ВСС, защото преките ръководители изисква. Не казвам, че това трябва да се върне, но да се замислим какви хора влизат във ВСС, кой ги слага за какво да направят”, допълни Найденов.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
5557 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.03.23 | 22:56

3
shefa tova deto ni go kazvash go znaiat i decata neshto drugo ne moojesh li da izmislish ili si tap milicioner

2024.03.23 | 19:00

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman
Снежко Снежев

2024.03.23 | 17:59

1
Тикво, оптимистите отдавна са изчезнали от тези земи:)))!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини