Прокуратурата в Добрич: Полицията два дни не ни информира за предишното нападение с нож

  • 12 март 2024 18:08

  • 3121
  • 2
Прокуратурата в Добрич: Полицията два дни не ни информира за предишното нападение с нож
© Novini.bg/Canva

От Районната прокуратура в добрич разпространиха официално съобщение до медиите. 

Публикуваме позицията на прокуратурата без редакторска намеса:

"Във връзка с изостреното обществено внимание и появилите се спекулации, последвали убийството на мъж в града, намушкан смъртоносно на 7 март 2024 година, и случили се преди това нападения от подобен характер, Ви информираме за следното:

Предшестващото убийството нападение е извършено на 25 февруари 2024 година. След постъпил сигнал по случая, на същата дата разследващ полицай е започнал досъдебно производство. Дежурния прокурор при РП Добрич не е бил уведомен за това. На следващият ден – 26 февруари по случая е било задържано лице. След преценка съпричастността му към нападението, лицето е освободено, като е прието, че не са налице доказателства, които да сочат на него като извършител. И за тези действия районната прокуратура в града не е била уведомена. Едва на 27.02.2024 година, около обяд, за първи път в районната прокуратура е постъпило уведомително писмо. С него прокуратурата е била уведомена за започнатото досъдебно производство по повод нападението на мъжа, намушкан в областта на ръката, включително и за това, че по случая е било задържано и впоследствие освободено лице.  

Психичноболен е наръгал двама в Добрич, един е починал

На същата дата е бил определен наблюдаващ прокурор, като същият незабавно е указал издирване на лицето и отвеждането му в ЦПЗ „Д-р П. Станчев“ град Добрич, с оглед извършването на преглед и настаняването му за лечение по спешност, с оглед изолирането му от обществото до решаване на въпросите за вменяемостта му".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3121 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:23

2
❤️ Г­­­о­­­р­­­е­щ­­и­­ ­м­о­м­­­и­­­ч­е­­­т­а­ ­­­в­­и­­­ ­­­о­­ч­­­а­­к­­в­а­­­т ­­-­ X­1­­­8­.­F­U­­­N

2024.03.12 | 18:18

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини