Пред инспектора на ВСС не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати

  • 11 март 2024 15:47

  • 793
  • 6
Пред инспектора на ВСС не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати
© Novini.bg

Пред инспектора на Висшия съдебен съвет (ВСС) не са постъпвали сигнали за оказвано влияние над магистрати по повод съществуването на т. нар. клуб SS, стопанисван от Мартин Божанов с прякор Нотариуса. Това се посочва в позиция на инспектората.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

От институцията информират, че за съществуването на такъв клуб са разбрали от публикации в медиите. Поради тази причина още в началото на февруари от главния прокурор е изискана информация относно имената на магистратите, притежаващи членски карти за клуба и за периода, в който са го посещавали.

До настоящия момент получихме единствено писмо, което ни уведомява, че искането ни е препратено по компетентност на Софийската градска прокуратура (СГП). Изпратихме напомнително писмо и до последната посочена прокуратура, но все още нямаме отговор от нея, посочват от инспектората на ВСС (ИВСС).

При проверките на наказателните дела, образувани в градския съд на практика е извършена проверка и на досъдебните производства по тях и са отправени конкретни препоръки към СГП.

Докладите от ГДБОП по случаите с Еврото и Нотариуса ще изиска Временната комисия към Съдийската колегия на ВСС

В същото време в ИВСС са образувани няколко преписки.

Отново във връзка с медийните публикации по темата за групите на влияние в съдебната система, в които са посочени имена на магистрати, е започнала проверка на имотните декларации за 2016 г., 2017 г., 2018 г., 2019 г., 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

За 13 от 14-те проверени магистрати не са установени данни за разминаване в стойността на имуществото на проверените лица и размера на декларираните получени средства. Предвид установеното по отношение на един човек вече е изпратен сигнал до Националната агенция за приходите и Комисията за противодействие на корупцията за установяване на действителното имуществено състояние на магистрата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
793 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.03.11 | 20:47

6
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man
????!!!

2024.03.11 | 18:42

5
А,при него ПОСТЪПВАЛИ ли са СИГНАЛИ за:НОЩНОТО ШКАФЧЕ,ПЪТНАТА КАРТА,"БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ",ХАЗАРТА,"ДЖУДЖЕТАТА",..........и т.н.,..........и т.н.????
Емѝ...гълтам цигански уйове-МИРОСЛАВ ПСИХОТО

2024.03.11 | 17:35

1
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ - ЛЮЛЯКА ДУХАМ на Емѝ... ЦЯЛ ЖИВОТ

2024.03.11 | 17:55

4
Ха, ха, ха, Тенев, Снежко Снежев, cska, Sarbeca Z, Жетона, bezimenata 6liokavica - ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Новини бг

2024.03.11 | 17:46

2
ВРЕМЕ Е ВЕЧЕ, НЯКОЙ ДА СЕ ИЗПИКАЕ НА ПЛЕШИВАТА ГЛАВА НА МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛКАТА..... ИБАНИЯ ПЛЪХ НА САЙТА !!!

2024.03.11 | 17:54

3
всички са заети да cepaт в устата на люляка и нема кой :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини