Разпитани са редица магистрати относно контактите им с Нотариуса

  • 02 март 2024 13:30

  • 865
  • 4
Разпитани са редица магистрати относно контактите им с Нотариуса
© АКФ

Към настоящия момент прокуратурата не разполага с конкретни доказателства за връзки на магистрати с Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров - Еврото. Това заяви специално за NOVA наблюдаващият прокурор по делата, свързани с двамата мъже.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 275

Софийската градска прокуратура има информация за отношения на съдии с Божанов, но не и за естеството на тези отношения, тоест дали те са с престъпен характер, и дали например са били манипулирани дела в полза на Мартин Божанов или в тези отношения не е имало нищо неморално или незаконно.

В „Интервюто в новините на NOVA” пред Даниела Тренчева - наблюдаващият прокурор по делото, свързано с Нотариуса, заяви, че има доказателства, придобити чрез специални разузнавателни средства, относно връзки на вещи лица с Божанов.

Разпитани са редица магистрати относно контактите им с Мартин Божанов-Нотариуса. Това заяви наблюдаващият прокурор по делото.

Снимки на ченге до клуба на Нотариуса се появиха на бял свят

„Считаме, че не е редно да изнасяме информация за имена на конкретни магистрати, тъй като тази информация подлежи на проверка”, заяви Йордан Петров, прокурор в Софийската градска прокуратура.

Проверяват се нередности по конкретни дела. „При какви обстоятелства прокурорът е вземал решенията си. Например - на прекратяване на делото, било ли е пълно разследването. Ако не е било какво е пропуснато, ако се касае за фрапантни недостатъци, това е доказателство, че по делото може да има влияние”, заяви прокурор Петров.

Целта е да се докажат не само връзки и познанства с Нотариуса, а дали те имат престъпен характер. „Имаме информация, включително придобита чрез специални разузнавателни средства, за например връзки от хора от обкръжението на Божанов с конкретни вещи лица. При това такива, които са изготвяли експертизи в негова полза”, заяви Петров.

Разследва се и имал ли е отношения с Мартин Божанов-Нотариуса - бившият главен прокурор Иван Гешев. „Предвид налична информация в медийното пространство, например визирам тази, изнесена от Ивайла Бакалова, да, изследва се възможна съпричастност на бившия главен прокурор Иван Гешев към групата на Нотариуса”, коментира наблюдаващият прокурор.

Що се отнася до разпространяваната снимката на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов с Петьо Петров-Еврото пред ресторанта "Осемте джуджета" - прокурор Йордан Петров уточни, че няма правомощия да разследва Сарафов. „Аз изследвам дейността на Петьо Еврото, и на всички останали магистрати, освен господин Сарафов”, уточни прокурор Петров.

Връзка между двамата може да бъде разследвана само от специалния прокурор Даниела Талева.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
865 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.03.02 | 17:55

4
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo
Идиотизъм в действие

2024.03.02 | 13:57

3
И какви простотии пишете,др.журналя тъпи слуги поръчкови??Как ще разпитват съдии при наличие на имунитет кретени тъпи??!!Кога им е свален имунитета,та сарафчи,хранено с трици ...нататък БОТЕВ чети!!!
Идиотизъм в действие

2024.03.02 | 13:56

2
И какви простотии пишете,др.журналя тъпи слуги поръчкови??Как ще разпитват съдии при наличие на имунитет кретени тъпи??!!Сота им е свален имунитета,та сарафчи,хранено с трици ...нататък БОТЕВ чети!!!

2024.03.02 | 13:43

1
Знаем чеса разпитани зада прикриете всичко.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини