Атанаска Дишева: Сарафов трябва да се оттегли, докато тече разследването за Нотариуса и Еврото

  • 28 февруари 2024 13:00

  • 1645
  • 1
Атанаска Дишева: Сарафов трябва да се оттегли, докато тече разследването за Нотариуса и Еврото
© БНТ

Логично е и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. да се оттегли от поста си, докато тече проверката за данни, свързващи го с казусите на Пепи Еврото и Мартин Нотариуса. Този извод направи в ефира на Дарик Атанаска Дишева, член на Висши съдебен съвет.

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 275

Дишева припомни, че като изпълняващ функциите главен прокурор Сарафов е назначен, а не е избран от съдебните кадровици и това прави процедурата по отстраняването му много бърза.

„Логично е Прокурорската колегия, която за по-малко от час го назначи за главен прокурор, по своя инициатива да го смени с друг и.ф. главен прокурор. Тук не става дума за онази сложна процедура, може да стане буквално в рамките на няколко часа“, каза Дишева.

Адв. Емил Георгиев от Инициативата „Правосъдие за всеки“ коментира изнесена вчера информация за подателя на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска. Вчера от ГДБОП съобщиха, че техен автор е бездомник, който в момента се издирва, с прозвището Червения пират.

Георгиев напомни, че не кой да е, а прокурор е предупредил Цариградска „да се кротне“ по делото, на което е била съдия, а вече покойният Мартин Божанов–Нотариуса – страна. И запита: „Каква е взаимовръзката между Червения пират и прокурора, който подшушва на Цариградска какво да прави - „да се кротне“? Скитникът е общувал с прокурора ли?“

Дишева определи тази връзка като „неоригинална“ и припомни, че бездомникът вече е използван като „възможно решение“, визирайки и предходни негови подобни прояви.

Двамата коментираха и връзката между бившия главен прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и Петьо Петров - Пепи Еврото – бивш шеф на Столичното следствие, сочен също за дилър на влияние в съдебната власт, а днес обявен за издирване.

Адвокат за кръговете на влияние около Нотариуса и Пепи Еврото: Мълчанието на прокуратурата е оглушително

Те припомниха, че в деня на избора на Гешев за главен прокурор пред сградата на ВСС група хора протестираха в негова защита, предвождани от Любена Петрова, бивша съпруга на Пепи Еврото.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1645 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ati

2024.03.05 | 09:12

1
То и Борисов трябва да се оттегли ама на.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини