Цацаров: Прокуратурата не е предавала флашки за съдия Цариградска

  • 14 февруари 2024 14:29

  • 377
  • 1
Цацаров: Прокуратурата не е предавала флашки за съдия Цариградска
© Булфото (архив)

Бившият главен прокурор (2012 - 2019) Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и бивш председател на антикорупционната комисия отрече по времето, когато той е бил начело на държавното обвинение, флашки със статии за съдия Владислава Цариградска да са били предавани на медии. 

"Ако госпожа Цариградска говори с факти, а не с общи твърдения, ще имате коментар. Категорично не мога да потвърдя подобно нещо", заяви бившият главен прокурор, цитиран от "Дневник".

Съдия Цариградска: Подозирам, че съм била контролирана със СРС, може да има рискове за сигурността ми

"Категорично мога да заявя, че подобно нещо, ръководството на прокуратурата, никога не е правило по отношение на госпожа Цариградска", добави
Цацаров.

Във вторник по време на изслушването й пред съдийската колегия съдия Цариградска, която твърди, че е била заплашвана от застреляния Мартин Божанов - Нотариуса, обяви, че има машина за натиск към магистрати, в която участват и висши прокурори. Един от инструментите на подобна схема е и писането на статии от служители на дирекция публична комуникация на прокуратурата и разпространяването на клеветнически кампании.

"Флашка за публикация е занесена лично от прокуратурата. По това време главен прокурор беше Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в", каза Цариградска, като добави, че това се е случвало и по времето на Иван Гешев. Подобна информация даде и и.ф. главният прокурор Борислав Сарафов по време на предишно изслушване пред ВСС, когато обяви, че Гешев е пращал информация до медии, по която после са започвали проверки.

"Няма данни за натиск, има твърдения, че по времето, в което съм бил главен прокурор, флашки са били предавани. Категорично мога да заявя, че подобно нещо ръководството на прокуратурата никога не е правило по отношение на госпожа Цариградска и никой не е имал причастност, поне аз, че има някакво си дело в Луковит. Ако чуя повече факти, може да сте сигурна, че ще го коментирам, включително и пред вас", заяви бившият главен прокурор.

Цацаров отрече да е имало данни в прокуратурата по негово време за Мартин Божанов - Нотариуса и заяви, че е чул за него за първи път след убийството му.

В интервю пред "Свободна Европа" от вторник, 13 февруари, съпругата на Веселин Денков, станал известен покрай разследването на "Антикорупционния фонд" "Списък за бързо реагиране", в което се разбира и за Нотаруиса, Ивайла Бакалова, твърди, че Денков се среща с Цацаров през август 2020 година (бел. ред. - по това време Цацаров е шеф на антикорупционната комисия, а в страната текат протести срещу правителството на Бойко Борисов и тогавашния главен прокурор Иван Гешев), за да му се оплаче от упражняван върху него натиск от прокурори. Цацаров му казва да напише сигнал и малко след това е арестуван.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
377 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
патриот

2024.02.14 | 15:54

1
другата корумпирана свиня

Добави коментар

Водещи новини