Съдът в Кюстендил остави в ареста обвинен за опит за убийство

  • 03 февруари 2024 10:08

  • 959
  • 2
Съдът в Кюстендил остави в ареста обвинен за опит за убийство
© Pixabay

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Д. Д., на 29 години, привлечен от Окръжна прокуратура като обвиняем за опит за убийство, съобщиха от съда. В искането на прокуратурата се посочва, че на 2 февреари, около 00:30 ч., пред вход на блок в ж.к. "Румена Войвода" в Кюстендил, обвиняемият е направил опит умишлено да умъртви С. Л., 40 години, като му е нанесъл удар с нож в областта на корема.

Опитът е останал недовършен поради оказана навременна медицинска помощ, допълват от съда. 

Наръгаха мъж в Кюстендил

По време на заседанието защитата поиска по-лека мярка за неотклонение - "домашен арест", предвид здравословното състояние на обвиняемия. 

Съдът счете, че на етап от разследването са събрани достатъчно доказателства и може да бъде направено обосновано предположение, че привлеченият като обвиняем Д. Д. е съпричастен към  престъплението, което е тежко умишлено престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Според съда е налице е реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

От полицията в Кюстендил вчера съобщиха, че сигналът за прободен с нож мъж е постъпил в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР в Кюстендил половин час след полунощ на 2 февруари. Пострадалият мъж е настанен по спешност в кюстендилската болница, където е опериран и стабилизиран.

Соченият за извършител на деянието е настанен в психиатричното отделение на кюстендилската болница.

Последвайте канала на

Нора Виткова
959 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 10:58

2
❤️ Г­­о­­р­­­е­­­щ­­и­­ ­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­е­­т­­­а­­­ ­­в­и­­­ ­­о­ч­­­а­­к­в­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­8­.­F­­­U­­­N

2024.02.03 | 19:01

1
Чували ли сте за аналог на виа_грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри сeкca ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини