Оставиха в ареста наркоразпространител от Разград

  • 25 януари 2024 20:21

  • 2422
  • 1
Оставиха в ареста наркоразпространител от Разград
© Getty images (архив)

Най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“ определи Окръжният съд в Разград за 30-годишен мъж. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 23 януари в Разград държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество – марихуана с общо тегло 28,6 грама на стойност 572,00 лева, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция.

Обвиняемият и неговият защитник помолили съда за по-леката мярка за неотклонение „домашен арест“. Запознавайки се със събраните доказателства и становищата на страните, съдебният състав е преценил, че макар досъдебното производство да е в начална фаза, може да се направи предположение за съпричастността на обвиняемия към деянието.

Според магистратите е реална, а не хипотетична, опасността лицето да извърши друго престъпление. Като аргументи съдът е изтъкнал приложената справка за съдимост на обвиняемия, високата обществена опасност на деянията, свързани с държане и разпространение на наркотични вещества и факта, че той вече е осъждан за държане на наркотични вещества и управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества.

Реална е и опасността да се укрие, тъй като живее и работи в Италия, като периодично пътува, и е наясно как може бързо да напусне страната в условията на облекчен пропускателен режим към държавите – членки на Европейския съюз, посочиха от съдебната институция, цитирани от БТА.

Определението подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд – Варна.

Разбиха ОПГ, занимавала се с отглеждане на канабис

Последвайте канала на

Novini.bg
2422 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.25 | 23:59

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини