Обвинената в убийството на детето си Анка се изправи пред съда

  • 24 януари 2024 19:29

  • 1494
  • 4
Обвинената в убийството на детето си Анка се изправи пред съда
© Plovdiv24

Сутринта щяхме да ходим за Германия и чакахме буса, да товарим багажа. Чухме викове от блока, жена крещеше: "Умря детето". Отворихме входната врата и се качих горе. Взехме детето и го закарахме до болницата. Това разказа пред Пловдивския окръжен съд 34-годишният Северин Бонев. 

Той беше разпитан като свидетел по делото на Анка Михайлова, обвинена в убийството на осиновеното си дете.

На 23 септември 2022 г. Севда, на година и 9 месеца, била приета в УМБАЛ "Св. Георги" с черепно-мозъчна травма, синини по тялото и разкъсан бял дроб. Майката обяснила, че детето паднало от спалнята. По тялото е имало и следи от зъби. По думите на Анка Севда била в безсъзнание и тя искала да я свести. Детето издъхна в болницата на 16 октомври. 

Близки на обвинената в убийство на детето си Анка от Пловдив: Много го обичаше

Пред магистратите Северин Бонев каза, че щом видял момиченцето, то "дишало малко" и било със затворени очи. Отрече Михайлова да му е разказала какво се е случило, но в разпита си от 2022-а година е посочил пред разследващите друго. Още тогава осиновителката твърдяла, че Севда е паднала от леглото, което било високо. Бонев се качил с Анка Михайлова и детето в колата на брата на жена си и четиримата отишли в здравното заведение. Мъжете си тръгнали след 20 минути, а майката останала и плачела. 

"Ането я познавам от 10-13 години, живее над моя апартамент. Много добре се грижеше за момичето. Всеки ден тупа, чисти, готви. Много добра жена", описа Анка Михайлова пред магистратите съседката ѝ Беница Тодорова. По думите на жената всеки път, когато виждала Севда, детето било чисто и с хубави дрехи. Не е чувала осиновителката да ѝ се кара, често се смеели. В нощта, когато пострадало момиченцето, Тодорова се прибрала от работа и си легнала. Чула тупване по земята, после как някой тичал по стълбите. Щом излязла на терасата, видяла хора, които качвали детето в кола, но не ги разпознала в тъмното. Съседката е категорична, че не е чула Михайлова да крещи, съобщава 24 часа.

Пред съда беше разпитан и д–р Ангел Атанасов, който работи като офталмолог в УМБАЛ "Св. Георги". На 24 септември 2022 г. негов колега от детската реанимация го извикал да прегледа очите на Севда Михайлова. Лекарят видял доста кръвоизливи, които свързал със синдрома на разклатеното бебе. Колегата му разказал, че момиченцето е паднало, но имал съмнения, че е малтретирано.

"В практиката си не съм виждал такива кръвоизливи да са резултат на падане от височина. Възможно е, но обикновено се изискват и други симптоми", обясни Атанасов. Той каза още, че не може да бъде сигурен дали нараняванията са били пресни, тъй като прегледал детето само веднъж.

След като изслуша свидетелите, съдебният състав отложи делото за 28 февруари. Тогава ще бъдат изслушани вещите лица.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1494 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.24 | 20:04

3
Убийство на дете. на убицата, убиеца трябвада прекъснеживотът на на с доживоен затвор а на електрически стол!

2024.01.24 | 20:05

4
законите в България са ЛИГАВИ за престъпниците.

2024.01.24 | 19:55

1
Убийца!

2024.01.24 | 19:57

2
С нищожна присъда в бъщете, на свобода. Отнела живот! ОТНЕМЕТЕ НЕЙНИЯ! Живот за жинат!

Добави коментар

Водещи новини