Нели Куцкова за новите лица в КС: За мен нямаше реален избор

  • 19 януари 2024 13:57

  • 1032
  • 0
Нели Куцкова за новите лица в КС: За мен нямаше реален избор
© Булфото/архив

"Не съм съвсем негативно настроена, че политическите лица в КС няма да се еманципират, защото, когато се решава дело, там не се решава с вдигане на ръка и цветен маркер. Там, за да си изразиш становището, трябва да изложиш много сериозни аргументи или особено мнение", коментира съдия Нели Куцкова  пред БНР избора на депутатите Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, и Борислав Белазелков да станат членове на Конституционния съд.

"Можем да очакваме тези партийни лица да бъдат послушни, каквото им нареди шефът на партията, но можем да очакваме и те да се еманципират. Има и такива случаи, защото, когато си на такова високо място, работата ти е гарантирана - дали за 7 или за 9 години, и можеш да изложиш аргументи. Ти можеш да си отстояваш позицията. В никакъв случай не считам, че госпожа Атанасова ще пише това, което ѝ каже г-н Борисов. Да не говорим какво ще ѝ каже. Не го изключвам и мисля, че, след като тя отнесе толкова критики за своята правна квалификация, може да опровергае всички тези съмнения, свързани с нейната зависимост от партията", коментира още Куцкова.

Депутатите избраха Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за конституционни съдии

"За мен нямаше реален избор, какъвто аз си представям. Аз няма да коментирам професионалните качества на г-жа Атанасова. Бях шокирана от нейната кандидатура. Борислав Белазелков е име в нашата сфера. Рангелова не я познавам. Защо Белазелков и Атанасова бяха подкрепени с подписите на всички шефове на партии? Не можеше ли всеки да си издигне кандидатурата, а после всеки да си гласува, както иска? Това е политика, в която не се чувствам компетентна. По този начин направени, предложенията вече ми създадоха съмнения", сподели мнението си за номинациите на кандидате Куцкова. 

Последвайте канала на

Нора Виткова
1032 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини