Задържаният служител на ММС поискал подкуп от шеф на спортна федерация за организиране на европейско първенство

  • 15 декември 2023 17:00

  • 12142
  • 3
© Novini.bg

Всичко е в процес на установяване. Подкупът е поискан от шеф на спортна федерация с цел да се отпусне 1 милион и 200 хиляди за европейско първенство и да не бъдат спирани по-нататъчни финанасирания на съответната федерация по спорта. Това каза на брифинг заместник градският прокурор и говорител на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев.

Става въпрос за подаден сигнал в КПКОНПИ за подкуп. Комисията днес е докладвала на Прокуратурата, която е образувала досъдебно производство. Предстоят разпити и проверяване на сумата, която евентуално е била предназначена за подкуп. 

Шеф в спортното министерство е хванат с над 60 000 лева подкуп

На въпрос дали става въпрос за Европейското първенство по вдигане на тежести, от Прокуратурата посочиха: "Не можем да потвърдим, не следим европейските първенства кога са в България. Не можем и да отречем. Едното лице е задържано за 24 часа, има вероятност и други лица да бъдат задържани за 24 часа".

Задържаният е бил хванат със сумата от 62 000 лв. 

От министерството съобщиха, че оказват пълно съдействие на Софийска градска прокуратура и на Комисията за противодействие на корупцията. "Задържаното лице е на експертна длъжност в дирекция на ММС и няма никакви ръководни функции", добавят оттам.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
12142 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.15 | 20:36

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
????

2023.12.15 | 20:01

2
Някой знае ли,КЪДЕ е г-н Радослав Василев ? Къде може да ВИДИМ и ПРОЧЕТЕМ негов КОМЕНТАР по ТЕМАТА ?
СКАПАНИЯ САЙТ...ИЗПОЛЗВА ПСИХИЧНО БОЛЕН...ТЕРОРИСТ

2023.12.15 | 17:04

1
ВСИЧКИ ЗЛОБНИ КОМЕНТАРИ СА НА ШИЗОФРЕНИКА...ОСЪЖДАНИЯ ...МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ -АТИЛКАТА....Т Р О Л А на СКАПАНИЯ САЙТ....

Добави коментар

Водещи новини