Прокуратурата в Плевен обвини 7 души за участие в престъпна група за трафик на мигранти

  • 08 декември 2023 07:54

  • 895
  • 0
Прокуратурата в Плевен обвини 7 души за участие в престъпна група за трафик на мигранти
©

Прокуратурата в Плевен повдигна обвинение на седем лица за участие в организирана престъпна група за трафик на нелегални мигранти.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Членовете ѝ са част от действащ международен трансграничен канал, твърдят от Окръжната прокуратура, която ще предостави повече информация по случая.

Трафиканти на мигранти се откупуват срещу 5 бона

Специализираната операция е проведена от ГДБОП и МВР в Плевен и Никопол, където са действията на групата. По делото е установено, че организираната престъпна група е действала от 2015 на територията на гр. Плевен и Никопол. Членовете ѝ са част от действащ международен трансграничен канал за трафик на нелегални мигранти с направление от Турция и Гърция през България и Румъния към страни от Западна Европа.

Окръжна прокуратура повдигна обвинения на задържаните седем мъже на възраст от 25 години до 61 години, двама от тях - за ръководене на организираната престъпна група, а другите пет – за участие в нея. Те са в ареста за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
895 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини