Министър Славов е в Брюксел за заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешен ред“

  • 04 декември 2023 10:22

  • 167
  • 1
Министър Славов е в Брюксел за заседанието на Съвета „Правосъдие и вътрешен ред“
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в е в Брюксел, където се провежда заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешен ред“.

В дневния ред на заседанието в част „Правосъдие“ министрите на правосъдието ще обсъдят изменение на Директива 2012/29/ЕС за установяване на минимални стандарти за правата, подкрепата и защитата на жертвите на престъпления и за замяна на Рамково решение 2001/220/ПВР на Съвета, съобщават от пресцентъра на правосъдното министерство.

Ще се дебатира също приемането на общ подход по предложението за Регламент на Европейския парламент и на Съвета за общи правила за трансфер на наказателни производства от една държава на ЕС в друга.

Министър Атанас Славов: До месец ще сме готови с промените в Конституцията

В рамките на Съвета министрите ще обменят мнения по Проучването относно функционирането на Европейската прокуратура (EPPO)– работата на делегираните прокурори, независимостта на EPPO, нейната материална компетентност, споровете за подсъдност.

Ще бъде обсъдено и одобряване на Позиция и констатации на Съвета относно прилагането на Общия регламент за защитата на данните (GDPR).

В рамките на заседанието министрите ще бъдат приканени да одобрят Европейската стратегия за електронно правосъдие 2024-2028 г., с която се определят принципите и целите за развитието на електронното правосъдие в ЕС за следващите 5 години.

В състава на нашата делегация е и началникът на политическия кабинет на министъра д-р Борислав Ганчев.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.04 | 10:53

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини