Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица, чакат Рангел да се върне в България

  • 01 декември 2023 10:22

  • 332
  • 2
Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица, чакат Рангел да се върне в България
© bulphoto (архив)

Районният съд в Пловдив отложи делото срещу близнаците, обвинени за помагачи при убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Причината е, че съдебният състав допусна искането на прокуратурата да бъде разпитан Рангел Бизюрев, заподозрян като извършител,  който бе задържан в Дания на 29 ноември, след като бе издирван за убийството близо четири месеца.

Според съда Рангел е единственият свидетел и очевидец и следва да бъде разпитан, за да бъде разкрита обективната истина. 

Районният съд реши още делото да се разглежда по съкратената процедура, тъй като братята признаха фактите в обвинителния акт. Близнаците с инициали В. Д. и Б. Д. остават с мярка за неотклонение "задържане под стража", посочи съдът, тъй като има данни, че са подготвяли заминаване от страната.

Близките на Димитър поискаха братята да бъдат съдени като извършители на убийството, а не като помагачи, пише БТА.

В Пловдив ври и кипи заради убийството на Митко от Цалапица

През четирите месеца, в които се издирваше Бизюрев, близки на убитото момче и жители на Цалапица в Стамболийски, Пловдив и София с настояване за бърз и справедлив процес срещу всички, замесени в случая. 

Смъртта на 24-годишния Димитър Малинов е настъпила в резултат на тежък побой, който му е бил нанесен на 20 юли около 22:30 часа. Тялото му е намерено заровено на около километър от мястото, на което последно е бил видян.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
332 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.12.01 | 13:14

2
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.01 | 11:12

1
Когато беше убита журналистката от Русе ,за 24 часа прибрахте от Германия един малоумник,сега колко време е нужно за да се върне този

Добави коментар

Водещи новини