ВКС: 6 г. затвор за пияния шофьор, убил полицай край Нова Загора

  • 14 ноември 2023 10:49

  • 1206
  • 1
ВКС: 6 г. затвор за пияния шофьор, убил полицай край Нова Загора
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

На 6 години затвор окончателно е осъден Георги Костадинов, който блъсна и уби полицай през 2020 г. в землището на с. Радево, общ. Нова Загора. Това съобщават от Върховния касационен съд (ВКС).

Тежката катастрофа стана на 2 декември 2020 г. на пътя между новозагорските села Радево и Сокол. 35-годишният полицай Тодор Тодоров и негов колега били изпратени по сигнал за пътно-транспортно произшествие без пострадали.

Докато работели на място, старозагорецът Костадинов, който бил зад волана на личния си автомобил БМВ-318, ударил патрулката на униформените.

Тодор Тодоров бил зад колата, която го премазала. Мъжът бе откаран в реанимацията на МБАЛ-Сливен, но лекарите не успяха да спасят живота му.

Георги Костадинов бе задържан и обвинен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения по обезпечаване на пътнотранспортно произшествие. Престъплението обаче бе извършено в пияно състояние и с превишена скорост.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при допустима за пътния участък от 90 км/ч. 41-годишният Георги Костадинов е загубил управление над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно движение.

6 години затвор за пиян шофьор, убил полицай

Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало в полицейския автомобил. След катастрофата е установено, че подсъдимият е бил с 0.75 промила на алкохол в кръвта.

 Строгостта на наказанията е необходима достатъчна както за поправянето на дееца, така и за постигане на предупредително въздействие върху другите членове на обществото, категоричен е съставът на ВКС.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.14 | 13:15

1
Най-продаваният продукт за отслабване в света! Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, резултатът е видим след няколко дни, купих го от тук ----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини