И министър Славов разговаря с Лаура Кьовеши

  • 09 ноември 2023 13:29

  • 992
  • 4
И министър Славов разговаря с Лаура Кьовеши
© МП

Министър Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в проведе среща с европейския главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е в рамките на форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“, организиран от Центъра за изследване на демокрацията. Двамата обсъдиха теми, които да доведат до по-ефективната дейност на европейската прокуратура, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.

Министър Славов подчерта добрата рамка на сътрудничество с Европейската прокуратура и редовните си контакти с българския представител Теодора Георгиева. Той запозна европейския главен прокурор с приоритетите на министерството, като работата по структурата на новата антикорупционна комисия и добавянето на разследващи функции към дейността й, промените в Конституцията, засягащи и отговорностите на главния прокурор.

Сред темите, които Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е повдигна, се откроиха предстоящите законодателни промени, които да синхронизират българското законодателство с това на останалите държави в ЕС, за да създадат условия за по-успешно разследване на трансграничните престъпления. И по-конкретно бъдещите промени в Закона за административните нарушения и наказания, които да разширят видовете административно-наказателни санкции за юридическите лица, облагодетелствали се от престъпления. Освен имуществени санкции се предвижда да се въведат и неимуществени. Също така беше обсъдена възможността за предвиждане на състав за престъпления за митническа измама при определени хипотези. 

Николай Денков: Борбата с корупцията вече e и борба за запазване на демокрацията

Европейският главен прокурор прояви засилен интерес и към напредъка в работата по преустройството на сградата на ул. „Раковски“ 134, в която европейските делегирани прокурори трябва да се настанят. Кьовеши подчерта, че е изключително важно в една сграда да бъдат обединени всички дейности от компетенциите на делегираните прокурори, така че тяхната работа да бъде максимално обезпечена.

Министър Славов и европейският главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е се договориха за следващи срещи в близко бъдеще.

Ключът към успешната борба с корупцията е да спечелим сърцата и разума на хората, те да усетят справедливостта, заяви в изказването си на форума Кьовеши. Тя бе категорична: корупцията не е имагинерно явление, често тя се превръща във въпрос на живот и смърт и го илюстрира с някогашен пример от Румъния, когато избухнал заради „пестене“ на оборудване пожар в клуб отнема човешки животи. 

Имаме нужда от герои, които да налеят живот в структурите, противодействащи на корупцията и ясно да заявят, че не може повече така, бе акцент в изказването на премиера Николай Денков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
992 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.09 | 19:19

4
Хоpата вече могат да прeдотвpатят или излекуват диaбeтa само с едно лекаpство. Подходящо за всеки и дeйства бъpзо, пoмoгнeте на сe.бе си или на близкитe си това е лeкаpството----->> goo.su/diabexin

2023.11.09 | 14:02

3
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto
Трагедия

2023.11.09 | 14:00

2
Какъв клоун, дори на министъра му трябва бадж за да се представи

2023.11.09 | 13:54

1
Гжо Кьовеши,разследвайте най богатите,но вие точно тях прескачате.

Добави коментар

Водещи новини