Шефката на РУО - Стара Загора остава за постоянно в ареста

  • 04 ноември 2023 19:34

  • 3331
  • 3
Шефката на РУО - Стара Загора остава за постоянно в ареста
© Bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Съдът остави за постоянно в ареста шефката на РУО - Стара Загора Татяна Димитрова и съмишленика й Георги П. Двамата са обвинени за принуда на длъжностни лица, съобщава 24 часа. 

Делото в Стара Загора се забави, защото адвокатката на Димитрова поиска да се запознае по-обстойно с документите. Защитата поиска по-лека мярка, но прокуратурата отказа с аргумента, че има данни за извършено престъпление. 

62-годишната Димитрова и 55-годишният Георги П. са обвинени, че в периода от 10 януари 2019 г. до 25 януари същата година, в съучастие като съизвършители, принудили старши експерт в Районното управление по образованието (РУО) в Стара Загора да извърши нещо противно на волята си, а именно повторна проверка в средно училище в областния град. Цел е била промяна на констатации от извършена предишна такава, като Т. Д. е злоупотребила с властта си в качеството си на началник на РУО-Стара Загора.

Разследват образователната шефка на Стара Загора, оказвала натиск върху директори

По досъдебното производство са разпитани над 30 свидетели. От прокуратурата в Стара Загора потвърдиха, че двамата няма опасност да се укрият, но може да повлияят върху разпита на свидетели. От обвинението не изключиха и възможността да бъде извършено и друго престъпление. 

Мярката може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив. Заседанието там ще се състои на 14 ноември от 10 часа. 

В четвъртък в РУО в Стара Загора бяха извършвани процесуално-следствените действия с оглед на събиране на доказателства за престъпление от общ характер.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3331 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.11.05 | 00:09

3
Горещи момичета ви очакват на - - - - Meetme.pw

2023.11.04 | 22:24

2
Най-продаваният продyкт за отcлабване в света! Килограмите наистина изчезват без диeтa и споpт, резултатите са видими след седмица. Помогна на мен и съпруга ми и ще помогне на вас, взех го с oтcтъпка тук:-----> gg.gg/ketoextra

2023.11.04 | 22:02

1
НАЙ- ТЪПОТО МИНИСТЕРСТВО МОН ТАКА ЛИ НЕ РАЗБРА , ЧЕ ИНСПЕКТОРАТИТЕ СА ОТЖИВЕЛИЦА И СА БЕЗМИСЛЕНИ И ПАРАЗИТНИ СТРУКТУРИ.

Добави коментар

Водещи новини