Осъдителни присъди за седем чужди граждани, нелегално преминали държавната граница

  • 03 ноември 2023 10:49

  • 804
  • 1
Осъдителни присъди за седем чужди граждани, нелегално преминали държавната граница
© Pixabay

Районна прокуратура - Добрич приключи работа по седем бързи производства по чл. 279, ал. 1 от НК. Те са започнати на 31 октомври 2023 година, когато група от седем мъже, преминали без разрешение границата на Република България, била задържана в село Карапелит. Всеки от тях бе осъден с „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, като изтърпяването на наказанието му бе отложено с 3 години изпитателен срок. Чужденците ще трябва да заплатят и глоба в размер на 500 лева за всеки.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Според информацията, събрана по случая, чуждите граждани тръгнали от Ивицата Газа и са от Израел. След като преминали през територията на турската държава, достигнали до границата с Република България и нелегално влезли в страната на неустановено към момента място. След тридневен преход в гориста местност, били подпомогнати от трима българи, които трябвало срещу заплащане да ги транспортират до София. Целта на чуждите граждани била да достигнат до Западна Европа. Вместо това те били отведени до село Карапелит, област Добрич, и оставени в къщата на една от задържаните за подпомагането им, където им били поискани допълнително пари за довършване на уговорката. Чужденците успели да избягат и потърсили помощ от местни жители, които ги отвели до полицейско управление.

Одобрените от Районен съд – Добрич споразумения не подлежат на обжалване и са окончателни.

Седем задържани бежанци в Добричко. Твърдят, че са палестинци

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
804 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.03 | 13:33

1
Искате ли нови усещания в секса? Секс няколко часа подред, силна и дълга ерекция, ярки оргазми, много сперма и доволно момиче. Сега е възможно и безопасно на всяка възраст! Този артикул вече е в разпродажба -----> mub.me/neoix

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини