Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Софийско чрез сложна пазарна схема

  • 26 октомври 2023 16:03

  • 3711
  • 4
Разбиха престъпна група, разпространявала наркотици в Софийско чрез сложна пазарна схема
©

От вчера СГП ръководи досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение. Тя е била разработвана от служители на СДВР. Действала е на територията на София и село Герман. Това съобщи заместник-градският прокурор Иво Илиев по време на съвместен брифинг между СГП и СДВР, предаде репортер на Novini.bg.

Сред наркотиците имало голямо количество екстази. Към момента в ареста са задържани три лица, които са били заловени на място. Разпространението е ставало по поръчки в специални мобилни канали за комуникация, пратките са изпращани по куриери. По случая са привлечени четирима задържани. Спрямо тях е поискана мярка „постоянно задържане“. В хода на разследването е установено и друго лице, което държи наркотици, но то няма връзка с тримата задържани. Наркотиците са изпращани на различни адреси в страната, уточни прокурор Илиев.

Директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов добави, че сделките са се осъществявали криптирана телеграм група. Достъп са имали предварително проучени лица. След като клиентът е заявявал определената дрога, той е трябвало да заплаща с виртуална валута, след това дилъра е оставял наркотика на определено място, като го е фотографирал. Базата е била разположена в село Герман. На място полицаите са открили машина за хапчета екстази. При нахлуването на полицейските екипи на място е имало хора, които са разделяли наркотика на дозички. Открити са около 20 кг. марихуана, 1 кг. кокаин, 4 кг. амфетамин, хашиш и екстази. Отделно в подземно помещение открихме огнестрелно оръжие, както и две бойни гранати.

Лаборатория за производство на наркотици е разкрита в близост до три учебни заведения в Сливен

Групата се състояла от седем лица. Тя е била следена от седмица, добави старши комисар Николов.

Полицейската операция по разкриване и документиране на престъпната дейност е проведена на 24 октомври на територията на София и село Герман.

По пазарни цени, стоката е била на стойност около 950 000 лева, ако е била пласиран на пазара.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3711 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Sarbeca

2023.10.26 | 19:20

4
Сега от мвр-то ще омешат стоката 3 към 1 и ще я пуснат обратно на пазара
Д-р Левайн

2023.10.26 | 18:10

3
Яко са бuли във филма тия, че да са се запасили с пистолети и калашници. Ще кажеш, че са в Мексико и ще се гъpмят с конкyрентнuте каpтели. Ама ако са някъде там тия мишоци ще правят ка.в.а.ли само да не ги одерът живи.
Teodor

2023.10.26 | 17:13

2
hi-hi-hi
бай Ставри

2023.10.26 | 16:41

1
А,НОЩНОТО ШКАФЧЕ,търсят ли?!

Добави коментар

Водещи новини