Прокурор от СРП е обвинен в длъжностно престъпление заради Пепи Еврото

  • 24 октомври 2023 12:30

  • 2105
  • 2
Прокурор от СРП е обвинен в длъжностно престъпление заради Пепи Еврото
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Прокурорът от Софийската районна прокуратура (СРП) Константин Сулев е обвинен в длъжностно престъпление заради разследване срещу бившия следовател Петьо Петров, съобщава правният сайт „Лекс“.

Информацията е потвърдена от Софийската градска прокуратура.

В края на май тази година Сулев привлече в качеството му на обвиняем Петьо Петров, известен като Пепи Еврото, за принуда и за използване на специални технически средства за събиране на информация. Тогава от СРП съобщиха, че разследването срещу Петров е започнало след самосезиране от медиите за това, че от 2018 г. до 29 май 2023 г. различни лица са били принуждавани да направят нещо против волята си, като са били заплашвани, както и за това, че е използвано специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Тъй като Петров не беше открит, за да му бъде предявено постановлението, той беше обявен за издирване.

Повдигат обвинение на бившата жена на Петьо Петров заради "Осемте джуджета"

През август въпросното дело е било иззето от СГП, която е отменила като незаконосъобразно постановлението за привличането на Петров като обвиняем за принуда, поради липсата на каквито и да е доказателства за извършено престъпление, без дори да има разпит на пострадал от принудата (виж тук).

Малко по-късно прокурор от СГП е привлякъл като обвиняем за длъжностно престъпление колегата си от СРП Константин Сулев.

Причината за това е, че той не е извършил никакви други действия по въпросното разследване, освен да се самосезира по публикации в един сайт, да привлече Петров като обвиняем, като постанови 72-часов арест и да го обяви за издирване.

На този етап не е отправено предложение до и.ф. главния прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. за временното отстраняване на Сулев от длъжност.

На 17 октомври стана известно, че Софийската градска прокуратура е започнала проверка по сигнал, за който се твърди, че е изпратен от укриващия се Петров. В сигнала се твърди, че в продължение на 4 години (от 2019 до 2023 г.) е давал подкупи всеки месец в размер на по 10 хил. лв. на българския европрокурор Теодора Георгиева.

Според твърденията в сигнала Теодора Георгиева вземала парите, за да оказва влияние върху разследвания и изнудване. Според сигнала сумите били предавани в ресторант "Осемте джуджета", като това ставало в периода 2019 - 2023 г. По това време Георгиева е съдия в Административен съд София град. Тя беше назначена за европейски делегиран прокурор през 2020 година.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2105 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Аз

2023.11.01 | 18:48

2
Църква не се пипа виж Украйна а Сарафов и Пепи еврото са комбина седемте джуджета а сложиха тоя крадец да реши да открадне България църква ей Господ ще ви смачка
ха,

2023.10.24 | 14:38

1
сульо и пульо...

Добави коментар

Водещи новини