Условна присъда за жена, предоставила неверни данни пред ДФ "Земеделие"

  • 17 октомври 2023 13:37

  • 924
  • 0
Условна присъда за жена, предоставила неверни данни пред ДФ "Земеделие"
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Състав на Окръжния съд в Кюстендил поставови условна присъда за 62-годишна жена от гр. Рила, която се призна за виновна в предоставяне на неверни сведения за получаване на евросредства в земеделието. Определението е окончателно. 

Обвиняемата Н. Н. се признава за виновна в това, че на 17 юни 2019 г. в Общинска служба по земеделие - Кочериново, като юридическото лице, представила неверни сведения, в заявление за подпомагане 2019 год. с приложена таблица на използваните парцели, като заявила, че ползвала по Схема за единно плащане на площ, Схема за преразпределително плащане, Схема за плащане на селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда - зелени директни плащания, Подмярка - планински райони, Подмярка - други, Схема за обвързано подпомагане за плодове (основна група), за 48 парцела с обща площ 235,96 хектара, находящи се в землищата на различни населени места в Кюстендилска област, и че към датата на подаване на заявлението те са отговаряли на условията за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, за да получи средства - 163 312,06 лв. от фондове, принадлежащи на Европейския съюз - Европейски фонд за гарантиране земеделието (ЕФГЗ) и такива, предоставени от Европейския съюз на българската държава - Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони.

Условна присъда за счетоводителка, присвоила над 18 000 лв. от гимназия

Обвиняемата  трябва да заплати направените по делото разноски в размер на 6 205,40 лв. 

ДФ "Земеделие"-Кюстендил е от първите, ако не и първият клон, в страната изпратил сигнал за нарушения по вземане на евросредства в земеделието до Европрокуратурата, казаха служители.

Последвайте канала на

Калина Христова
924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини