Борислав Сарафов разговаря с председателя на Върховния съд и с главния прокурор на Турция

  • 09 октомври 2023 15:05

  • 831
  • 1
Борислав Сарафов разговаря с председателя на Върховния съд и с главния прокурор на Турция
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

Днес, 09.10.2023 г., делегация, ръководена от и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., бе приета от председателя на Върховния съд на Република Турция Мехмет Акарджа и от турския главен прокурор Бекир Шахин, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

В срещата участва и министърът на вътрешните работи на Република България Калин Стоянов. Официалното посещение в Република Турция е по покана на турския главен прокурор. 

Борислав Сарафов обсъди с Ладислав Хамран и Катрин де Бол сътрудничеството между ПРБ, Евроджъст и Европол

И.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. проведе среща и с министъра на вътрешните работи Али Йерликая. 

В хода на официалните разговори бе констатирано високо ниво на доверие и традиционно доброто сътрудничество между правоохранителните органи на двете съседни страни. 

Подчертан бе и приносът на Турция и България по ограничаване на нелегалната миграция в региона. Двете делегации обсъдиха и други аспекти от правното сътрудничество, сред които противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата срещу тероризма.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
831 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Hanss-Peter

2023.10.09 | 15:28

1
И? Преразгледахте ли пътеките?

Добави коментар

Водещи новини