Мнимата служителка на ВиК и топлофикация е била обявена за общодържавно издирване

  • 03 октомври 2023 15:52

  • 2400
  • 3
Мнимата служителка на ВиК и топлофикация е била обявена за общодържавно издирване
© Pixabay

Софийската районна прокуратура обвини 39-годишна жена от Перник за извършена кражба, докато е била обявена за общодържавно издирване по друго досъдебно производство, по което има повдигнато обвинение, съобщиха от прокуратурата.

Вчера от полицията съобщиха, че жената е арестувана заради кражба, след като се представила за служителка на Топлофикация.

Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на "Водоснабдяване и канализация" (ВиК), или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления.

Според разследващите на 22 август около 15:30 часа от апартамент в кв. „Борово“ в София обвиняемата е откраднала хиляда лева от 89-годишна жена. Тя е извършила престъплението, докато е била издирвана, тъй като е нарушила мярка „домашен арест“, постановена от Софийския градски съд по друго разследване. То е свързано с три сигнала за кражба на чужди движими вещи на обща стойност 1442,99 лева от владението на различни хора.

Прокуратурата е поискала постоянния ѝ арест, но през декември 2022 г. съдът е постановил мярка „домашен арест“. През юни т.г. обаче в прокуратурата е постъпила информация, че мярката е нарушена, а наблюдаващият прокурор незабавно е постановил задържане за срок до 72 часа. На 2 октомври жената е открита от МВР и е задържана за 72 часа.

Перничанка обирала пенсионери, докато уж отчитала топломери или водомери

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2400 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.10.03 | 23:51

3
Искате ли нови усещания в SEX? Това е по-добро от всяка виагра и ще изведе сексуалния ви живот на ново ниво. Просто опитайте и никога няма да съжалявате, прочетете го сами ------>> min.lc/medbg
Майтапчи Йово

2023.10.03 | 17:11

2
Сиганка?!?

2023.10.03 | 16:56

1
Мнимата служителка на ВиК и топлофикация е била обявена за общодържавно издирване И ПРИ МЕН ИДВА, но и поисках легитимация. Теглих й фичката майчина. натресох и един юмрук в носа, заприлича на консервено кенче от бира И ИЗБЯГА!

Добави коментар

Водещи новини