Предават на съд трафиканти на хора, заловени в Градево

  • 03 октомври 2023 15:02

  • 829
  • 1
Предават на съд трафиканти на хора, заловени в Градево
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Н. и Г.П. по дело за противозаконно подпомагане на чужденци да преминават в страната с цел имотна облага. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, т. 4 и т. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, съобщават от държавното обвинение.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1396

На 13.05.2022 г. в ГПУ - Благоевград постъпила информация за противозаконно превозване на група чуждестранни граждани, влезли на територията на България без разрешение на надлежните органи на властта. По случая били предприети действия по установяване и спиране на съответните превозни средства.

Същия ден в района на с. Градево, община Симитли, полицейските служители спрели за проверка два товарни автомобила – м. „Ситроен“ и м. „Ивеко“. В единия от тях, управляван от И.Н., били установени 18 чужденци, сред които имало и две малолетни деца. Водачът заявил, че мигрантите са от Сирия и ги превозва от гр. Свиленград до ГКПП Калотина. За тази услуга щял да получи сумата от 3 000 евро от лице, чиято самоличност отказал да разкрие.

Трафикант на хора удари патрулка край Велико Търново

Неговият съучастник Г.П. се движел отпред, като отговарял за проследяване и уведомяване за евентуални полицейски патрули.

Извършителите на престъпното деяние са били привлечени в качеството на обвиняеми по образуваното досъдебно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
829 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.10.03 | 17:06

1
Предават на съд трафиканти на хора, заловени в Градево И МАЯ МАНОЛОВА....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини