Обвиняват стрелеца от Стара Загора в опит за убийство на двама души

  • 20 септември 2023 19:26

  • 1836
  • 2
Обвиняват стрелеца от Стара Загора в опит за убийство на двама души
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Криминална история с добър завършек. След часове преговори полицията в Стара Загора успя да обезвреди въоръжен мъж, барикадирал се в помещение близо до Руския пазар.

От 11:00 часа около 50-годишен мъж се барикадира в западната индустриална зона на Стара Загора. До ситуацията се стига след инцидент предната вечер. В имота на мъжа влезли двама мъже, които той прострелва с незаконно притежаван пистолет.

"Търсили са невърнати кредити от техен длъжник, който е евентуалният извършител. Същият се барикадира и казва, че няма да излезе, докато не осъществи контакт с медиите. Лицето е криминално проявено, наркозависимо", заяви директорът на ОДМВР Стара Загора - ст. комисар Лазар Христов.

Задържаха мъжа, който простреля двама души и се барикадира в цех в Стара Загора

Три часа след като се бе барикадирал, мъжът бе убеден от психолози на МВР да се предаде. Двамата простреляни мъже, които също са с криминални досиета, са в Университетската болница в Стара Загора.

"Опасност за живота на двамата пострадали няма. Имат т.нар. щастливи простреляни наранявания, без засягане на магистрални съдове и жизненоважни органи. Оперирани са, очакваме подобрение", уточни хирургът д-р Николай Колев.

Разследването по обстоятелствата по извършване на изстрелите продължават от полиция и прокуратура, като се води досъдебно производство за опит за убийство.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1836 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sarbeca Z

2023.09.20 | 22:07

1
Пускайте човека да ви е,ба майката
Сърбеца

2023.09.20 | 22:09

2
Мутри влезнали в имота на мъжа да го заплашват да връща парите

Добави коментар

Водещи новини