Борислав Сарафов: ПРБ ще бъде абсолютно безкомпромисна към пияните и дрогираните шофьори

  • 20 септември 2023 16:43

  • 864
  • 1
Борислав Сарафов: ПРБ ще бъде абсолютно безкомпромисна към пияните и дрогираните шофьори
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

„Прокуратурата на Република България проявява нулева толерантност към всички шофьори, употребили алкохол и наркотици и причинили тежки пътнотранспортни произшествия със смъртни случаи. Ще бъдем абсолютно непримирими към тези престъпления“.

Това заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. на среща с родители и близки на загинали при тежки пътнотранспортни произшествия. „На всеки, употребил алкохол и наркотици и причинил смърт, ще му се търси отговорност за извършено умишлено деяние“, увери Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. близките на жертвите от „войната по пътищата“. 

Главният прокурор изрази съпричастността си към скръбта на роднините и потвърди ангажимента на прокуратурата за превенция на пътния травматизъм и подкрепа за бъдещи законодателни изменения, които да намалят тежките пътнотранспортни произшествия. Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. подчерта, че прокуратурата подкрепя и всички инициативи, насочени към подобряване обучението на младите шофьори. В рамките на срещата бяха обсъдени проблемите, свързани с експертизите и техните срокове. Близките на загиналите при тежки ПТП изказаха мнение, че предизвикването на катастрофи заради шофиране със скорост, далеч по-висока от разрешената, също би следвало да се разглежда като тежко деяние. 

Близки на загинали при катастрофи отново протестират в София

И.ф. главен прокурор припомни издадените от него преди дни методически указания до прокурорите в цялата страна във връзка с последните изменения и допълнения на Наказателния кодекс за престъпления по транспорта. Те се отнасят до своевременното събиране на доказателства по досъдебните производства за превозното средство, послужило за извършване на престъпление от шофьор, употребил алкохол или наркотици, както и до мерките, които прокурорите могат да предприемат за обезпечаване на отнемането на превозни средства и на наказанието глоба.

В срещата участваха и заместник главният прокурор Мария Павлова и завеждащият отдел „Аналитичен“ във ВКП Николай Георгиев. Срещата се проведе в Съдебната палата в столицата по инициатива на семействата на жертви на пътнотранспортни произшествия, съобщиха от пресцентъра на ПРБ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
864 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ШИБАМ КОПЕЙКИ С МЕКИ КИТКИ!

2023.09.20 | 17:50

1
САМО СМЕШКИ

Добави коментар

Водещи новини