Министър Славов: Няма как да не забелязваме в пълнота препоръките, които международните експерти отправят за съдебната система

  • 19 септември 2023 14:43

  • 861
  • 1
Министър Славов: Няма как да не забелязваме в пълнота препоръките, които международните експерти отправят за съдебната система
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Няма как да не забелязваме в пълнота препоръките, които международните експерти отправят по отношение на съдебната система. Това каза министърът на правосъдието Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в по време на дискусията "Промените в Конституцията по отношение на съдебната власт – между възможното и необходимото", която се провежда в Централния военен клуб. 

Влакът не отминава, идва срещу нас, коментира Славов.

Имаме достатъчно дела в различни държави, които превръщат стандартите за независимост на съдебната власт в общоевропейско достижение. Не можем да не изпълняваме такива стандарти. Едно такова е мнозинството на съдиите в съдебната колегия. Промяна очевидно има и тя също е в това, че трите магистратски организации днес стоят на една маса. Нещо, което не се случи в мандата на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във като главен прокурор, каза Славов.

Правосъдният министър обсъди конституционната реформа с докладчици от Венецианската комисия

Тази съдебна реформа дължим на българските граждани от много време, коментира още министърът на правосъдието, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
861 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.09.19 | 14:50

1
Като сте некадърни,така е.

Добави коментар

Водещи новини