Съдът в Хасково потвърди ареста на тийнейджър, обвинен в трафик на мигранти

  • 05 септември 2023 16:27

  • 1159
  • 0
Съдът в Хасково потвърди ареста на тийнейджър, обвинен в трафик на мигранти
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража" спрямо Д. В. (19 г.), обвинен в незаконното подпомагане на чужди граждани да преминат през страната, съобщиха от Съдебната палата.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1546

Тийнейджърът е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 26 юли т. г. в землището на с. Радиево, общ. Димитровград, превозвал петима чужди граждани – трима на Сирия и двама на Ирак, сред тях било и малолетно дете, с цел да набави за себе си имотна облага. Районният съд в Димитровград го е оставил в ареста, но обвиняемият обжалва пред въззивния съд.

Той също е счел, че съществува реална опасност младежът да се укрие и да извърши престъпление, с оглед поведението му, а именно укриване от полицията. Взема се предвид също така, че извършеното престъпление се явява тежко умишлено по смисъла на закона.

Осем нелегални мигранти са задържани в Перник

Определението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Последно в региона в трафик на чужденци бе обвинена митническа служителка, която на 29 август т. г. се опита да преведе през Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" в лек автомобил гражданка на Ливан без разрешение за влизане в страната.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1159 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини