Жители на Цалапица на среща с ръководството на полицията заради убития Митко

  • 10 август 2023 18:54

  • 504
  • 1
Жители на Цалапица на среща с ръководството на полицията заради убития Митко
© БТВ

Среща на полицията с жители на Цалапица се провежда в този момент.

Тя беше провокирана от серията протести след убийството на Димитър Малинов в края на миналия месец. Разследването на случая се забави, а соченият за извършител Рангел Бизюрев успя да избяга и да се укрие в Германия. Днес отново имаше протест пред съда и прокуратурата в Пловдив, предаде БНТ.

Прокуратурата с нови доказателства за близнаците от Цалапица

Напрежението в Цалапица не стихва, въпреки че близнаците се отказаха да обжалват своя арест. Пред сградата на съда се събраха на протест близки и приятели на Митко и настояха близнаците да бъдат обвинени в съучастничество. Поискаха и наказание за полицейските служители и магистрати, които според тях са неглижирали случая в началото, както и по-спешното залавяне и екстрадиране на обвинения за убийството, който се предполага, че се укрива в Германия.

По-късно протестът се премести пред сградата на прокуратурата, където ескалира в резултат майката на убитото момче успя да влезе на среща с окръжния прокурор и по думите ѝ, тя е получила уверения, че по случая се работи денонощно. Събират се и доказателства и ако те са достатъчни, обвиненията на близнаците могат да бъдат променени. Очаква се съдебно-медицинската експертиза да е готова до дни.

Изгониха журналистите от срещата на полицията с хората в Цалапица

Всички репортери бяха помолени да излязат от читалищния салон на Цалапица, където ръководството на пловдивската полиция отиде на среща с жители на селото. Новият временен шеф Радослав Начев, съпроводен от заместника си Сълко Литов и ръководителите на Охранителна и Криминална полиция Костадин Костов и Георги Ташев, както и от шефката на отдел "Разследвания" Светла Бендова пристигнаха в 17,55 часа. Салонът беше полупълен, но хора продължиха да идват, предаде 24 часа. 

Майката на убития Митко: Имаме въпроси, на които нямаме отговори до ден днешен

Последвайте канала на

Радина Лазарова
504 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Къде е

2023.08.10 | 19:35

1
Еми корвата

Добави коментар

Водещи новини