Вигенин разкри защо е попаднал в "Миротворец" и призова: Силен жест на Украйна би бил всички българи да бъдат извадени от тези списъци

  • 21 юли 2023 18:45

  • 15879
  • 0
Вигенин разкри защо е попаднал в "Миротворец" и призова: Силен жест на Украйна би бил всички българи да бъдат извадени от тези списъци
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Аз разбирам, че Украйна е в тежко положение, но трябва да се внимава с такъв тип сайтове. "Миротворец" съвсем не е безобиден сайт, въпреки опитите да се омаловажи неговата дейност. Този сайт е създаден да предизвиква страх. Охраната ми не е по-различна от обикновено. Същата е, която ми се полага като зам.-председател на парламента. Службите трябва да преценят дали охраната ми трябва да се увеличи, но аз не искам да се чувствам с нищо по-различен от другите българи в този списък. Искам държавата да гарантира сигурността на всеки един български гражданин. 

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на парламента от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, който коментира попадането си в списъка на сайта "Миротворец".  

Вигенин не се страхува от включването му в списъка на „Миротворец“, но очаква реакция от държавата и службите

"Аз съм влязъл в този списък заради мое изказване от миналата година в парламента и мои изказвания като външен министър, които тогава разгневиха крайната проруска върхушка, но явно са разгневили и крайната проукраинска върхушка. Аз самият не знаех, че съм включен в тези списъци. Може и да има момент да се експлоатира тази тема сега. За мен проблемът е, че българските служби са подценявали този въпрос. Той е бил поставян на високо равнище в Г-7, ООН, ЕК. Официалното становище на украинската страна е, че тази платформа няма нищо общо с нея. Факт е, че този сайт разполага с огромна и модерна техника, която може да разпознава лицата на близо 2 млн. души. За мен това говори, че по някакъв начин украинските власти подкрепят тази платформа. За самата Украйна не е полезно да съществува този сайт и там да се призовава за убийството на руснаци и други врагове на Украйна. Силен жест на Украйна би бил всички българи да бъдат извадени от тези списъци", призова Вигенин. 

НС реши: Изпращаме БТР-и на Украйна

"Ние не можем да помогнем на Украйна във войната, като им даваме стара техника. Ние можем да помогнем като посредник в мира. Има стратегически отношения и с двете страни, трябва да използваме това. За БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е предоставянето на военна помощ за Украйна е решено още миналата година - ние не трябва да даваме оръжия, трябва да работим за траен и справедлив мир. Днес управляващите погазиха всички парламентарни практики и за прекратяването на концесията за пристанище "Росенец", коментира Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, днешния бурен пленарен ден. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
15879 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини