Във Варна изправят пред съда мъж за убийството на приятелката му

  • 21 юли 2023 15:09

  • 539
  • 0
Във Варна изправят пред съда мъж за убийството на приятелката му
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителен акт срещу 39-годишен мъж за убийството на приятелката му, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение в града.

Обвиняемият ще бъде съден за тежкото престъпление, извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие, уточняват от прокуратурата.

Жертвата на престъплението е 32-годишна жена, с която обвиняемият имал връзка в продължение на около две години. Двамата употребявали наркотични вещества, често се карали, събирали се и се разделяли. През януари 2022 г., след пореден нанесен ѝ побой, жената напуснала дома на мъжа и този път подала жалба, в резултат на която е издадена заповед за незабавна защита от домашно насилие, на мъжа е било забранено да приближава жената на по-малко от 200 метра за срок от 18 месеца. Въпреки това той и пострадалата продължили да имат контакти и да поддържат връзка, като дори заживели заедно отново. 

Убийство потресе Монтанско

На 1 януари тази година жената посетила своите родители и това бил последният път, в който те я видели. БТА припомня, че на 7 януари майката на жертвата е подала заявление, че дъщеря ѝ е в неизвестност от първия ден на новата година. 

В хода на работата по случая били събрани достатъчно доказателства за това, че  жената е станала жертва на тежко криминално престъпление. Разследването отвело полицейските служители в дома на мъжа. Извършено било претърсване в имота в местността "Евксиноград", където било намерено тялото на младата жена, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност. 

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Окръжния съд в града, допълват от прокуратурата.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
539 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини