Министър Славов: Съставът на ВСС е проблемен

  • 06 юли 2023 09:42

  • 694
  • 0
Министър Славов: Съставът на ВСС е проблемен
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Правосъдният министър Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в ще предложи на ВСС да обсъди констатацията, че съставът на съвета е проблемен.

Това каза самият той пред журналисти, предава Нова телевизия.

ВСС ще обсъди натиск върху членовете му и „Осемте джуджета“

За казуса „Осемте джуджета” той обясни: "Втора точка е днес. Ще видим дали докладът на Сарафов от вчера ще бъде обсъден. Според мен екипът на Гешев, който все още работи в Прокуратурата, трябва да носи дисциплинарна отговорност. Три години са неглижирали изводите за злоупотреби. Инспекторатът на ВСС може да ги накаже."

“България има много работа да свърши в следващите месеци. Положителното е, че се оценяват усилията на правителството да планира мерките, които трябва да бъдат приети следващите месеци в противодействие на корупцията, по отношение на реформата в съдебната система и по отношение на теми, които дълго време са били държани извън медийното внимание, като например регулиране на лобизма и свободата на медиите.", коментира той докладът на ЕК за страната ни.

"Резултатите са ясни на всички. Няма убедителни доказателства за преследване на корупцията по високите етажи на властта”, сподели още той.

По думите му предлаганите реформи целят да се справят с този проблем.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини