Журналист: Мнозинството ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ не съществува след обратното гласуване за отделянето на НСлС от прокуратурата

  • 01 юли 2023 09:55

  • 2600
  • 0
Журналист: Мнозинството ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ не съществува след обратното гласуване за отделянето на НСлС от прокуратурата
© БТВ

Липсата на споразумение между ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" е постоянен елемент от напрежението. Това заяви журналистът Петко Георгиев в предаването "Тази събота" по БТВ. 

Въпреки острата размяна на реплики, играта с публиката в края на седмицата виждаме две важни крачки - има движение към сериозна подкрепа на правителството и създаване на конституционно мнозинствво. Не бива да се връзваме на конректни реплики, те са неизбежни, докато не видим сериозни трусове, посочи още Георгиев. 

Мнозинството ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и „Възраждане“ не съществува вече с обратното гласуване за отделянето на следствието от прокуратурата. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в направи груба грешка като влезе в уговорки и плаващи множества с „Възраждане“, но бързо я поправи. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с също оттеглиха Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на от конституционната комисия в парламента“, отбеляза Георгиев.
ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС с декларация за спиране на избора на нов главен прокурор

Той коментира и подписаната вчера декларация между ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП-ДБ и ДП за спиране на избора на нов главен прокурор. 

"Само подписа на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на е достатъчен, за да се спре това, което ВСС е запонало да прави. ВСС показа, че може да си обръща мнението няколко пъти за 24 часа, при правилно обаждане, смс-и. Всички разбираме колко нередно е това. Тази декларация в парламента показва, че върви процес на политическо легитимиране на общото разбиране -  промени в закона, избран нов висш орган на съдебната власт и след това да се върви към избор на нов главен прокурор, каза още той.

Според политологът Цветанка Андреева ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е фактор в заформящото се конституционно мнозинство. 

"За т. нар. заиграване с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с – то още утре „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ ще се окажат колеги с тях в рамките на Либерален алианс на ЕС. Политиката вече се променя качествено и те трябва да говорят на друг език – особено по повод конституционното мнозинство, което се оформя в парламента. ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е фактор и без тях няма да стане, каза Андреева.

Политологът смята, че силната радикализация на „Възраждане“ ги оставя извън това по-широко мнозинство в Народното събрание.

Според Цветанка Андреева обаче има голям риск конструкцията на правителството да се счупи на фона на битката за нов кмет на София. „Ако те не изградят работещ механизъм за коалиционно управление и останат на нивото ротация, може да се стигне до разпадане на управлението“, каза още тя.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2600 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини