Бившият зам.-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за зам.-главен прокурор

  • 19 юни 2023 11:55

  • 1579
  • 0
Бившият зам.-министър на правосъдието Мария Павлова е предложена за зам.-главен прокурор
© Bulphoto, архив

Бившият заместник-министър на правосъдието Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е е предложена за заместник на главния прокурор от изпълняващия функциите на главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад.. Това става известно от дневния ред на извънредно заседание на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, което ще се състои днес.

Мария ПавловаМария Павлова Мария Павлова е служебен министър на правосъдието в кабинета на Огнян Герджиков. Родена е, която в момента е следовател в Националната следствена служба (НСлС), е назначена за заместник-министър на правосъдието в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година. Тя е била повече от десет години следовател в НСлС, а преди това и в Столичната следствена служба. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура, предава БТА. 

Заемала е длъжността служебен министър на правосъдието в периода 27 януари - 4 май 2017 година. Също така е била заместник–министър на  правосъдието в две служебни правителства - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година. 

Гешев с обръщение към народа

На днешното заседание на Прокурорската колегия ще бъде взето решение за евентуално освобождаване на двама досегашни заместници на главния прокурор - Десислава Пиронева и Даниела Машева, и назначаването им съответно като прокурори във Върховната административна прокуратура и Върховната касационна прокуратура, по предложение на Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. - и.д. главен прокурор. Също така колегията ще се произнесе по молбата на заместник-главния прокурор Красимира Филипова да бъде освободена от поста и назначена във Върховната касационна прокуратура.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1579 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини