Какви ще са последиците от изслушването на Гешев пред ЕП

  • 13 юни 2023 12:20

  • 3214
  • 7
Какви ще са последиците от изслушването на Гешев пред ЕП
© Булфото (архив)

Некоректно е да не се допусне изслушване на Гешев в ЕП, защото той в настоящия момент е главен прокурор. ВСС отправя предложение към президента, което е подготвително. Това каза конституционалистът доц. Наталия Киселова за "Твоят ден".

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

По думите ѝ факт е, че няколко години скандалът "Барселонагейт" е останал без действия от прокуратурата и едва при разрива при Гешев с политици нещата са се раздвижили.

Отстраняването на Гешев започна на 9 юли 2020 г. в президентството и ще завърши пак там

"ГЕРБ полага усилия да не се разгласяват данни по казуса, което поражда съмнения за нередности. Два фактора са причина ВСС да продължи дебатите без Гешев - той не опроверга, че не е бил със семейството си на 1 май, а прокурорите го подкрепиха. Той очакваше, че след като вчера напусна заседанието, ще се отложи изслушването. Натрупаното напрежение доведе до пристъпване по същество", заяви тя. 

От своя страна адвокат Людмил Рангелов смята, че няма как след като Борисов е управлявал 12 години дърсавата, да не си е осигурил влияние в Европа.

"Очаквано е ЕНП да възпрепятстват изслушването. Гешев ще изнесе шокиращи неща, защото европейците са чувствителни към корупцията. Отзвукът ще бъде сериозен, последици ще има. Той обаче надценява влиянието на външните си действия за вътрешнополитическата ситуация у нас. Гешев трябваше да остане в България. Той беше замразил и държеше като гаранция за неприкосновеност производствата, които сега ще представи пред ЕП", подчерта той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3214 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
КОСТА КОПЕЙКАТА

2023.06.13 | 14:38

3
.....СЕ ПРАВИ НА МЪЖ ПРЕД ЛГБТ ХОРАТА .., НАПАДА И ИСКА ДА ГИ БИЕ ..., ТОЧНО КАКТО В УЧИЛИЩЕ ПО МОЕ ВРЕМЕ ПРЕЗ 90 - ТЕ ...,ГОЛЕМИТЕ БИЯТ ПО МАЛКИТЕ В МЕЖДУЧАСИЕТО , А НЕ СМЕЯТ НА ДРУГИТЕ ...., КАТО ВИДЯТ МОМИЧЕТА, ПОЧВАТ ДА ИЗБИВАТ КОМПЛЕКСИТЕ СИ НА ПО МАЛКИТЕ В УЧИЛИЩЕ ..., МИСЛЯТ СИ , ЧЕ С АГРЕСИЯ ЩЕ ПОЛУЧАТ ЕБЪЪН ...., АМА НЯМА ..СЕКС И КЕКС ЗА КЪСИТЕ ПИИШКИ .....,АААА ......АААХАХХАААХХА .. .....СЕГА ГИ СРЕЩАМ СЪЩИТЕ АГРЕСОРИ ПО УЛИЦИТЕ , ДЕТО В УЧИЛИЩЕ НАПАДАХА ПО МАЛКИТЕ КЛАСОВЕ , ....СЕГА ВЕЧЕ СА НА ПО 43-44 ГОДИНИ ...., А СА ИЛИ С КРИМИНЛНИ ПРОЯВИ ..ИЛИ СА ИЗЛЕЗЛИ ОТ ЗАТВОРА ....,ИЛИ ЛУУМПЕНИ СА СТАНАЛИ И БИЯТ МАЙКИТЕ СИ ЗА ПАРИ НА ПЕНСИЯТА , ЗА АЛКОХОЛ В ГРАДИНКИ И ПАРКОВЕ ДРЕМЯТ , МИРИШАТ .... ... ........ ААААХХХАААААААХХХХ .. . .. .... ... НА БЕЗРАБОТНИТЕ КОПЕЙКИ .....
КОСТА КОПЕЙКАТА

2023.06.13 | 14:44

7
Е ФАШИСТ
Слава Украïнi

2023.06.13 | 14:42

5
Коста КОПЕЙКАТА ФАШИСТА,знаем го . Същия беше в училище . Нападаше по малките .
Ахххх

2023.06.13 | 14:39

4
Точно така. Мръсните копейки
Нета е залят с герб бок луци!

2023.06.13 | 14:42

6
Да Путин е агресор, но корупционния модел на Борисов и обединената маф ия герб-пп-дб са Позор! и последиците за България ще са: 1. Няма ни приемат в еврозоната и Шинген докато ББ е на свобода, 2.по дълбоки " реформи" на държавата за обслужване само бизнес интересите на обръча от фирми на ББ- Доган- Петков - Асанчо и Хр. Иванов. 3. Още по активни медии на мафи ята, които ще отразяват мнението на герб активистите от политолози и социолози ( Коларова, Б Димитрова, Христова, Ст Стоев, Ал Гафари и т.н), които ще изкарат за пореден път Президента " виновен" за всичко, въпреки че благодарение на него държавата е на крака Бях от хората които протестираха и искаха оставката на Гешев, но сега искам да остане, защо той е скаран с маф ията! Гласувах за ПП 2 пъти, а за чалгара 1 път, но се оказаха измамници, просто са другото лице на банкнота чекемедже - ББ. Как пък политическите въпроси ВСС ги решава за часове, а гражданските дела ги размножават години!

2023.06.13 | 14:26

2
Кофи?! Никфи...
Последиците ще са:

2023.06.13 | 12:59

1
1. Още по обединена герб-ПП маф ия 2. Още по активни медии на мафи ята, които ще отразяват мнението на герб активистите от политолози и социолози ( Коларова, Б Димитрова, Христова, Ст Стоев, Ал Гафари и т.н), които ще изкарат за пореден път Президента " виновен" за всичко, въпреки че благодарение на него държавата е на крака 3. Още по дълбоки " реформи" на държавата за да обслужва само бизнес интересите на обръча от фирми на ББ- Доган- Петков - Асанчо и Хр. Иванов. Бях от хората които протестираха и искаха оставката на Гешев, но сега искам да остане, защо той е скаран с маф ията! Гласувах за ПП 2 пъти, а за чалгара 1 пън, но се оказаха измамници, просто са другото лице на банкнота чекемедже - ББ. Как пък политическите въпроси ВСС ги решава за часове, а гражданските дела ги размножават години!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини