Министър Славов: Два факта ми направиха впечатление на заседанието на ВСС

  • 09 юни 2023 11:55

  • 2757
  • 2
Министър Славов: Два факта ми направиха впечатление на заседанието на ВСС
© Фейсбук/Атанас Славов

Министърът на правосъдието Атанас Славов написа в личния си профил във Фейсбук, че два факта от продължилото 14 часа заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) вчера са му направили силно впечатление.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Той уточни, че си е поставил за цел да допринесе за изясняване на обективните обстоятелства по искането на част от членовете на ВСС и да гарантира справедливото протичане на процеса.

„Първият е заявлението на част от членовете на ВСС, вносители на искането за освобождаване на главния прокурор, че са били подложени на натиск чрез привикване с призовки във Върховната касационна прокуратура, както и чрез медиен натиск“, уточни той. 

Той допълва, че само това е достатъчно да се свика отделно заседание на ВСС.

„Вторият факт, който намирам за скандален, е признанието на служителка на отдела за връзки с обществеността на Главна прокуратура и свидетел на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във за това как заплашителното писмо е стигнало до самия главен прокурор. Шофьор на прокуратурата е приел писмото, влязъл е във ВИП салона на летище „София“ и го е занесъл на главния прокурор, като през цялото време остава впечатлението, че е знаел кой е източникът на въпросното писмо. Този въпрос също си заслужава да се разгледа по-детайлно“, каза още министърът на правосъдието. 

Гешев към пленума на ВСС: Следващия четвъртък е разумен срок да ме отстраните

Вчера заседанието на Пленума на ВСС по процедурата за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев продължи близо 14 часа. Процедурата започна след отправено предложение от четирима членове на Прокурорската колегия на ВСС заради изказване на Гешев от 15 май по време на пресконференция, на която използва израза „политически боклук“, с което според тях се уронва престижът на съдебната власт.

На следващото заседание на ВСС се очаква да бъде изслушан и заместник главният прокурор Даниела Машева за събития, случили се преди пресконференцията на оперативка при главния прокурор. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
2757 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.09 | 13:22

2
Ама той някой беше намерил флашка на улицата и я дал на Гешев.
миризл.ива шу

2023.06.09 | 12:57

1
И тая, Чапкъно.ва, с перверз.ната уста, си мисли, че като е на ББ фаворитка и може да си я ра.звява както си иска. Направете им заплатите по 2х. лв и ще станат по-нормални.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини