Ивайло Дичев: Прокуратурата е под властта на неясно какви сили

  • 08 юни 2023 14:23

  • 420
  • 1
Ивайло Дичев: Прокуратурата е под властта на неясно какви сили
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

„Очевидно е, че прокуратурата е под властта на някакви сили, които не знаем какви са”. Това заяви антропологът Ивайло Дичев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Повод за думите му е оттеглянето на шестима членове на Прокурорската колегия на ВСС на първото предложение за освобождаване на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

„В политиката няма как да не се правят компромиси. В такава ситуация сме, в която нещата са изключително трудни”, обясни той.

За политическата ситуация в парламента той каза, че „Възраждане” напомнят на края на нацистката формация на Хитлер. "Възраждане” са деструктивна сила, искат да разрушат държавата”, допълни той.

Проф. Дичев: Не виждам друг вариант на правителство и управление освен този компромис

"Никакъв друг ход нямаме в момента, освен конституционна реформа. Тя не може да стане без ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, които държат на своя депутат Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, който стана член на Комисията за конституционни въпроси. Трябва някак си да се преглътне взаимодействието с него – няма друг начин. Трябва да се търси взаимодействието с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, с ИТН. От една страна е символиката, погнусата, от друга страна е разумът”, заяви Дичев.

Ние сме в сложна ситуация - виждаме какво става в прокуратурата, чакаме бюджет, обясни той. „Всеки момент това правителство може да падне, да се надяваме да свърши някои добри работи преди това”, допълни Ивайло Дичев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
420 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.08 | 14:49

1
ма верно ли е "неясно"?

Добави коментар

Водещи новини