Адв. Марковски: При отстраняване на главния прокурор функцията се поема от неговите заместници

  • 08 юни 2023 10:16

  • 1299
  • 2
Адв. Марковски: При отстраняване на главния прокурор функцията се поема от неговите заместници
© Булфото (архив)

„Процедурата за евентуалното предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е допустима. Броейки пилците с лекота ще се сформира такъв брой членове на ВСС, които да гласуват оставката. Очевидно е бързането на ВСС да се съблече тази „изцапана риза” пред българската общественост. Стремежът за минимализиране на щетите… очевидна е волята за решаване на казуса в кратки срокове. След това трябва да се търси нова кандидатура за главен прокурор”.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

Това заяви Димитър Марковски в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Той обясни, че при отстраняване на главния прокурор функцията се поема от неговите заместници. Кадрови въпрос е кой да поеме отговорността, каза Марковски.

Относно запитването на Гешев към Констутиционния съд, той прогнозира, че скоро няма да има отговор от КС. Отговор трябва да бъде даден в юридически план.

Неговото мнение е, че този ВСС е легитимен да взема подобни решения като искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор.

НА ЖИВО: Гешев призова ВСС на първо място да са юристи и да не нарушават правилата и Конституцията

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1299 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.06.09 | 00:03

2
Скъсай си дипломата по Право ! ВСС със изтекъл мандат няма как да вземе Правно отношение за Гешев . Ще чакате решението на КС .Което пък не се знае колко дълго ще се забави ..
Много грозен мангал

2023.06.08 | 22:37

1
Тоя има много гнусна и мазна мутра

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини