Прокуратурата погва полицейски шеф заради "голите" обиски в пловдивска дискотека

  • 06 юни 2023 15:02

  • 935
  • 0
Прокуратурата погва полицейски шеф заради "голите" обиски в пловдивска дискотека
© Нова, архив

Окръжна прокуратура образува досъдебно производство срещу полицейски началник от ОД на МВР в Пловдив заради случая в дискотека „Бушидо“ на 6 май. 

Служителят е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, и е превишил властта и правата си – съобщават от държавното обвинение. То е образувано след постъпила жалба срещу полицейските служители, които задържаха няколко часа клиенти на заведението, а някои бяха събличани за проверка за наркотици.

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева допълни, че се разследват повече хора, но не уточни дали сред тях е директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов. 

Месец след „голите обиски“ в дискотека: Определят наказания за шестима полицаи

"Досъдебното производство по закон не се образува за лице - едно или повече, а за извършено престъпление. Действията са извършени с цел да се навреди на други хора - в случая съдържателите на заведението", посочи тя.

Срокът на разследването е 2 месеца. 

Припомняме, че вчера МВР започна дисциплинарна проверка срещу 6-ма служители на пловдивската полиция, след като приключи проверката за неправомерни действия при полицейска операция в нощния клуб. 

В доклада са установени нарушения на 6-ма служители на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на ръководни длъжности.

Радина Лазарова
935 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини