Разследването срещу Кирил Петков е възобновено след инстанционен контрол от страна на ВКП

  • 06 юни 2023 11:43

  • 492
  • 0
Разследването срещу Кирил Петков е възобновено след инстанционен контрол от страна на ВКП
© Булфото

След инстанционен контрол от страна на Върховна касационна прокуратура разследването срещу Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически от „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ е възобновено и е образувано досъдебно производство, съобщиха от Софийска районна прокуратура, предава БТА.

По-рано днес от районната прокуратура заявиха, че предлагат на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във да поиска от парламента имунитета на Петков във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство.

От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от Петков пред президента декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители, посочват от прокуратурата.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заяви, че ще се откаже от имунитета си доброволно в деня преди комисията в Народното събрание вземе решение във връзка с евентуално отправено искане от страна на главния прокурор за имунитета му.

Прокуратурата поиска имунитета на Кирил Петков

„Ще изчакам да се състави и заработи комисия в Народното събрание, пред която да бъдат представени всички факти и доказателства, за да могат всички българи да видят ясно и нагледно как българската прокуратура се използва за политически натиск“, посочи Петков.

На 16 декември 2021 година районният прокурор на София Невена Зартова заяви пред медиите, че Районната  прокуратура в София отказва да образува досъдебно производство по казуса с двойното гражданство на Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически

Документите по казуса са били изпратени в Софийската районна прокуратура от Специализираната прокуратура, а районните прокурори са на мнение, че Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически е отразил невярна информация в декларацията си за гражданство, но тази информация има единствено заявителски и уведомителен характер. Тя няма доказателствена стойност, обясни тогава Зартова.

Проверката започна в спецпрокуратурата през август 2021 година, след като бяха подадени няколко сигнала за това, че Петков невярно е декларирал, че няма двойно гражданство, когато е назначаван за служебен икономически министър. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
492 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини