Нели Куцкова: С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем

  • 02 юни 2023 08:02

  • 14887
  • 13
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Нели Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите в България.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 508

„Надявам се хората, които избират членове на Висшия съдебен съвет, да са си дали сметка колко е важно в този орган, който е за управление на цялата съдебна система, да влязат хора почтени, устойчиви и неподатливи на влияние”, каза още съдията.

 „Разчитам, че от парламента най-после ще се изберат квота във ВСС - качествени хора, а не наши, ваши, близки, съученици”, допълни тя. 

Крум Зарков разкри какво предстои по процедурата за отстраняване на Иван Гешев

"Определено се вижда проблем в организацията на работата на прокуратурата", твърди съдия Куцкова.

По думите ѝ трябва да се разбере защо делото „Барселонагейт” е държано „на трупчета”. Тя обаче е категорична, че понякога делата са спирани и по обективни причини.

Куцкова сподели, че е била изненадана „колко могъщ човек е този т. нар. Петьо Еврото”.

Тя допълни, че никога не е допускала какво голямо влияние има бившият следовател.

Съдийката коментира и искания депутатски имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите ѝ е негово право да не се откаже доброволно от него и това в никакъв не означава признание за вина. Нели Куцкова обясни, че е правилно хората на висши длъжности в държавата да имат имунитет, за да не им бъде оказван натиск.

Според бившия председател на Съюза на съдиите в България няма кратка рецепта за това у нас да тържествува върховенството на закона.

„За мен е въпрос на възпитание от ранна детска възраст да си почтен. И най-перфектните правила не вършат работа, ако не се прилагат от свестни хора”, твърди Куцкова. 

По думите ѝ в сектора има много такива хора, но те обикновено биват пращани „в девета глуха”.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
14887 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
Сашо

2023.06.03 | 08:30

13
Тези работи ги говори на други!Целта е да бъде България под контрол от Еврогейските парламент.Без свян да се бъркат в Българската конституция !Еврогейските съд не може да стой над Българската конституция.
Александър

2023.06.03 | 06:55

12
Аман от софийско робство! Поробили с лъжи и измами цяла България, крадящи от митницици, поставили на власт лъжци и измамници! Г-жо Куцкова, нали вие сло жихте Бойко на власт, а се га що така? Кой докара кра дливия цар на власт? Кой докара драгалевския архи тект? Като избирател питам Нищо лично! Кой ще забра ни руски и украински знаме на в България? Украйна член на ЕС и НАТО ли е? Колкото е член РСМ!
Александър

2023.06.03 | 06:54

11
Вие там от софийския кенеф освен свирки и сьонети нещо друго можете ли, че си нямам на идея!?
worlok

2023.06.02 | 08:23

1
hvani ediniq blasni drugiq
ти си

2023.06.02 | 20:01

8
самотен педе 'раст
Нико

2023.06.02 | 15:41

7
ТАЗ ПЪК ОСКУБАНА ЧЕКИЯ!?
Българин

2023.06.02 | 11:38

6
Така е! Ако човек не е възпитан и няма страх от Бога,то той не се страхува от правила и закони. У нас липсва добро домашно и религиозно възпитание,а това е предпоставка за разпад на държавата и опасност за обществения ред. От тук натам ще е много трудно да изградим обществени порядки,които да гарантират спокоен живот на редовите граждани-данъкоплатци.
Емѝ...

2023.06.02 | 10:30

3
Аман от глупости. Правилата трябва да са такива, че и на непочтените да им се налага да ги спазват, а не да се занимаваме с блаблабла. Аман от "професори" без много акъл.
Емѝ...

2023.06.02 | 10:53

5
Духам на всеки безплатно, който е с мен срещу РУСКОТО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ!!!

2023.06.02 | 08:56

2
Платените от Кремъл руски тролове в нашия нет , ни заливат с ЛЪЖИ и ИЗМАМА, така както техните предци 50 години ни мамиха, че живеем добре е щастливо. Лъгаха ни в учебниците, че са ни освободили от турско робство , а защо никой не ги попита и отговора е ясен за да имат излаз на Босфора и Дарданелите. Родината ни и е платила с много злато на русите . После пак ни лъгаха, че са ни освободили от Хитлеро- фашизма и построиха паметници по- високи от тези на Апостола на Свободата ,а СССР е бил в съюз със същия Хитлер при подялбата на Полша Уважаеми Граждани...Българи , НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ТРОЛОВЕТЕ В НЕТА, КОИТО ВИ ТРОВЯТ ВСЕКИ ДЕН за това, че Русия не е агресор и окупатор . НИКОГА ПОВЕЧЕ РУСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!!
Емѝ...

2023.06.02 | 10:53

4
Искам да ти духам пич! И аз съм хомосексуалист и лгбт активист, борец срещу РУСКОТО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини