Изправят пред съда непълнолетен за убийство на 72-годишна жена

  • 01 юни 2023 16:07

  • 519
  • 1
Изправят пред съда непълнолетен за убийство на 72-годишна жена
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Окръжната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 16-годишен обвиняем за убийство на 72-годишна жена, за влизане в чуждо жилище, за кражба и за противозаконно отнемане на два леки автомобила, собственост на пострадалата. Той е извършил престъпленията като непълнолетен, но разбирайки значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

На 12 юни 2022 г. между 3:30 и 4:00 часа, в местност „Синан тепе“ в Ловеч обвиняемият отишъл в къщата на пострадалата, тъй като знаел, че тя има два автомобила, които искал да управлява. Колите били заключени, затова той влязъл в жилището със сила. 

Докато жената спяла, взел от една от стаите мобилен телефон, 50 лева и двата контактни ключа за леките автомобили. По същото време  К.Д. се събудила. Обвиняемият ѝ нанесъл удар с метален предмет в областта на главата, с което ѝ причинил черепно-мозъчна травма, несъвместима с живота. Убийството извършил с цел да бъде улеснено извършването на престъпление – противозаконно отнемане на два автомобила и да бъдат прикрити извършени от него други две престъпления - влизане в чуждо жилище и кражба. 

Жестоко убийство на мъж край Кюстендил

След това противозаконно отнел два леки автомобила „Тойота Рав 4” и “Фолксваген Голф“, собственост на К.Д.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
519 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.06.01 | 17:20

1
убита = пострадала?

Добави коментар

Водещи новини