Георги Кузманов (ВСС): Ако преценим, ще призовем и израелския експерт

  • 29 май 2023 18:40

  • 1301
  • 5
Георги Кузманов (ВСС): Ако преценим, ще призовем и израелския експерт
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Процедурата би трябвало да започне по същество този четвъртък. Представени са писмени доказателства и от едната, и от другата страна. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ Георги Кузманов от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, подписал искането за отстраняването на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Всичко по темата:
Опитът за атентат срещу Иван Гешев и исканата му оставка 505

Широко оповестено по медиите беше, че именно главният прокурор е разпоредил присъствието на израелския експерт на мястото на взрива. За нас е важно да установим истината и дали има извършено от главния прокурор тежко умишлено нарушение или няма такова, заяви Кузманов.

Попитан дали израелският експерт ще бъде призован на заседанието на ВСС в четвъртък, магистратът посочи: "След като съберем останалите данни, ще преценим дали е необходимо неговото присъствие във ВСС, но ако преценим, ще го призовем".

Гешев поиска тълкуване на Конституцията за мандата и функциите на ВСС

Доколкото познавам колегите си, никой от тях няма зависимости от политиците - нашето искане беше мотивирано от създалите се обстоятелства след взрива. Независимо дали взривът е истински или е инсцениран, истината трябва да се установи. Именно затова колегите ми и аз инициирахме това искане, коментира Георги Кузманов.

Аз бях един от хората, които подкрепяха избора на главния прокурор. Всички колеги в страната подкрепиха избора на Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във. След това сме го подкрепяли, доколкото работата му е била в рамките на закона и не е имало нарушения. Сега има изнесени данни, че има извършени сериозни нарушения от страна на главния прокурор. Нашата работа беше да сезираме ВСС. Това може да доведе както до неговото оневиняване, така и до прекратяване на мандата ни, каза още Кузманов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1301 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.05.29 | 19:13

1
Тоя черния е всеки ден по ТВто.И после никой политик не му бил казал,дрън дрън
баба гицка

2023.05.29 | 19:34

2
другари, НЕ ПИПЙТЕ ГЕШЕВ, САМО ТОЙ ОСТАНА ДА СЕ БОРИ С мафията - и по спокойно да не раследваме и вас
Пахахахаха

2023.05.29 | 19:36

3
Какъв "израелски експерт" е някаква кypва под наем на каскета?

2023.05.30 | 12:02

4
Мухльо
Путин

2023.05.31 | 10:56

5
Този. Лъжи. Като. Циганин

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини